Hozzávalók: (2 főre)
2 szelet hekkfilé
6 darab nagyobb méretű brugonya
4 dabar paradicsom
2 darab paprika (piros húsú)
6 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 kis konzerv paradicsom püré
só
bors
A fokhagymát megtisztítjuk és egészen apróra daraboljuk majd egy kevés olíva olajon rövid idő alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát, az apróra darabolt petrezselymet (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz) majd fedő alatt főzzük egy kicsit. Addig megtiszítjuk a burgonyát és felkockázzuk, majd a lecsós alaphoz tesszük, beletesszük a paradicsom pürét is és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt majdnem készre főzzük.
A halat nagyobb darabokra vágjuk majd a zöldségekhez tesszük. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, amíg a hal megpuhul és jó sűrű szaftot kapunk. Ekkor már ne keverjük, csak rázogassuk az edényt, nehogy összetörjön a hal.
A végén még fűszerezhetjük ízlés szerint ha szükséges.
3 megjegyzés:
Nagyon guszta és egészen biztos hogy az íze nagyon finom ! Vagyok úgy én i néha hogy a húst nem kívánom olyankor pár napig mellőzöm és aztán megint vissza tér az étvágyam hozzá!
Remek nagyon finom
Biztosan finom, mi szeretjük a halat.
Megjegyzés küldése