De azért enni is kell rendes ételt, bár mostanában nem mondhatnám, hogy egekbe szökik a hús utáni vágyam (???), így mindenféle egyszerű és húsmentes-na jó, azért nem teljesen-étel kerül az asztalra. Nagy bánatom, hogy mire elkészül az étel, olyan gyenge, mit gyenge, borzalmas fényviszonyok vannak a fotózáshoz, ami jelentősen kedvemet szegi... mivel úgy az igazi, ha azért valamennyire élvezhető a fotó a recepthez.
Ez az étel sem most készült, viszont most kerül posztolásra. Fel is vidít ezeknek az üde, tavaszt idéző színeknek a látványa a tányéron, még a hússal együtt is. :-)
Szándékosan minimális fűszert használtam az étel készítésekor, a kevesebb, néha több elvet követve. :-)
Hozzávalók:
40 dkg sertés szűzpecsenye
1 csomag mirelit zöldborsó
tejszín
1 evőkanál vaj
2 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
A húst megtisztítom, szárazra törlöm, majd a rostjaira merőlegesen felszeletelem. Az így kapott kis tallérokat sóval, borssal fűszerezem, majd egy kevés olajon megsütöm mindkét oladukat, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki a húst.
A zöldborsót annyi vízben felteszem főni, amennyi éppen ellepi. Miután megfőtt, leszűröm. Mixerben pürésítem a zöldborsót (a botmixer is megteszi), hozzáadom a vajat, egy nagy csipet, darabolt petrezselymet, a fokhagymákat és tejszínnel beállítom a sűrűségét. Sóval ízesítem.
A petrezselyem pestohoz a maradék petrezselymet a fűszerekkel és egy kevés olíva olajjal botmixerrel alaposan pürésítem, majd ízesítem a fűszerekkel. Tetszés szerint pirított dió, mandula is adható hozzá.
7 megjegyzés:
Csodásak a színek, finom lehet a püré és a pesto is:) Nagyon guszta az összeállítás.
Nagyon szép valóban a színezete is, guszta! Biztosan nagyon finom volt!
Nagyon finom
Nagyon jól néz ki.
Hú de jól néz ki, nagyon jó ötlet a zöldborsópüré (is) :)!!
Örülök, hogy tetszik Nektek! Próbáljátok is ki! ;-)
Nagyon jól néz ki, szeretném az biztos:-))
Megjegyzés küldése