2011. április 20., szerda

Márványos tojás


Ez a márványos tojás remek dísz lehet a Húsvéti (vagy bármelyik alkalmon) asztalon a tányérokon. Igazából ténlyeg díszként "funkcionál", természetesen ettől függetlenül elfogyasztható. Készítettem már többféle verzióban - ízesítve, csak sötét színű márvány csíkokkal, de ezt most a nagy tojásfestések közepette be is színeztük, extraként márványozást is kapott.
(eredetileg a NoSalty-n láttam)

Hozzávalók:
tojás
fekete tea
fűszerek (csillagánizs, gyömbér, szegfűszeg, szójaszósz, stb.. ízlés szerint)

A tojásokat keményre főzzük, majd megtörjük a héját, hogy repedések legyenek rajta. Így visszatesszük a vízbe, amibe sok fekete teát teszünk és tetszés szerint ízesítjük-de ez sem feltétel. Így főzzük tovább a tojásokat legalább további fél órát. Miután elzártuk, hagyjuk benne kihűlni a tojásokat (az sem árt nekik ha tovább a főzőlében maradnak).
Legvégül eltávolítjuk a héjukat.

A mostani színes tojások a márványozás előtt minimális időt töltöttek a tojásfestékben, így lettek színesek. Ezeket én emiatt csak dekorációként használom (majd) a tányérokon, hidegtálakon.

7 megjegyzés:

Zsiri írta...

Nagyon mutatós :)

Anazar írta...

Nagyon dekoratív!

egycsipet írta...

Csúcs! :))
Ételfesték? Úgy ehető lenne - bár elég bizarr lehet egy piros-erezetes tojásba beleharapni. :DD

Eszter írta...

Köszi, lányok! ;-)

csipet! Igen, az ételfesték az már okés, csak most a tojásfestős-lázban otthon azt már elő sem vettem (elég volt a hagyományos) :-) -közben jött az ihlet.
Lehet, hogy bizarr belaharpni, de dekorációnak szerintem tök jó.

Bianka írta...

Jaj de szépek lettek

Ditta tortái írta...

Nagyon szépek lettek,nagyon mutatósak!Köszönöm a játékra való meghívást!:-)

Kati írta...

Szépek.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails