2011. március 1., kedd
Kókuszgolyó, ahogy én készítem
Lehet, hogy szentségtörés, de én cukrozott kakaóport szoktam használni, amikor kókuszgolyót készítek. Nincs benne baracklekvár sem meggybefőtt lé, hiszen meggy sincs benne. Így elmondható, hogy ez nem a hagyományos recept. Viszont nagyon finom és mindig szőrén-szálán eltűnik az összes kis kókuszreszelékben meghempergetett golyó.
Zárójelben azért leírom a cukrozatlan kakóporral készülő mennyiségeket is.
Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
4-5 ek kakópor (ha cukrozatlan, akkor 3 ek)
1 cs vaníliás cukor
2-3 ek cukor-ízlés szerint (ha cukrozatlan kakóport használunk, akkor 5 ek)
10 dkg lágy vaj vagy margarin
2 tk rum aroma
kb 4 dl tej
kókuszreszelék a hempergetéshez
Az hozzávalókat - a tej kivételével - összekeverjük, majd annyi tejet öntünk hozzá (fokozatosan), hogy összeálljon a massza és jól formázható legyen.
Enyhén nedves kézzel kis golyókat formázunk amiket a kókuszreszelékben megforgatunk.
Címkék:
Kókusz,
Sütés nélküli süti
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
8 megjegyzés:
De ellopnék egy párat! :)
ha maradt volna... ;-)
Én inkább gyónnék utána, de menném...
Csak már nincs, ahogy olvasom:-((
Következő alkalom?:-)
Imádom!:-)
Eszter!
De jól néz ki:-))
Kisfiam imádja!
Hagyományos vagy sem: a kókuszgolyó bárhogy jöhet! :)))
Latisa! Amint kikeveregtem a bacik okozta levertségen újra elkészítem, mert most még a kókuszreszeléket is nehezemre lenne elővenni. Szóljak? ;-)
Ditta, Gesztenye, egycsipet! Ugyeugye!??? Ez olyan finiii desszert!
Ha nem is az összeset, de már viszek is belőle. Szuperek a golyócskák.
Megjegyzés küldése