2010. december 16., csütörtök

Házi olívás-füstölt sajtos-pirított hagymás muffin


Muffin esete: édesre sósat, sósra édeset. Ugyanis ha készül édes muffin, készüljön sós is, mert egészen biztosan a másik kell ha nincs. Így készült mindkét változat. :-)

Hozzávalók: (12 darabhoz)
18 dkg liszt
1,3 dl tej
1 tojás
2 tk sütőpor
6 dkg olvasztott vaj
15 dkg reszelt sajt (jelen esetben házi olívás-füstölt sajtos)
1 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kis fej vöröshagyma felkockázva

bors

A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítom.
A lisztet összekeverem a sütőporral, a fűszerekkel, a hagymával, és a sajttal.
A tojást felverem és összekeverem a vajjal, a tejjel.
A nedves és a száraz hozzávalókat összekeverem, majd papírkapszlival bélelt muffin sütőformába kanalazom a tésztát és kb 170 fokra előmelegített sütőben megsütöm őket. Tűpróbáig süssük.

2 megjegyzés:

Foodafok írta...

Nagyon guszta, nagyon jó recept. Hál istennek a sok édes után, egy "sós". Köretként is megállja a helyét. Gratulálok!

Eszter írta...

Köszönöm szépen! ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails