2010. december 16., csütörtök
Házi olívás-füstölt sajtos-pirított hagymás muffin
Muffin esete: édesre sósat, sósra édeset. Ugyanis ha készül édes muffin, készüljön sós is, mert egészen biztosan a másik kell ha nincs. Így készült mindkét változat. :-)
Hozzávalók: (12 darabhoz)
18 dkg liszt
1,3 dl tej
1 tojás
2 tk sütőpor
6 dkg olvasztott vaj
15 dkg reszelt sajt (jelen esetben házi olívás-füstölt sajtos)
1 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kis fej vöröshagyma felkockázva
só
bors
A vöröshagymát és a fokhagymát kevés olajon megpirítom.
A lisztet összekeverem a sütőporral, a fűszerekkel, a hagymával, és a sajttal.
A tojást felverem és összekeverem a vajjal, a tejjel.
A nedves és a száraz hozzávalókat összekeverem, majd papírkapszlival bélelt muffin sütőformába kanalazom a tésztát és kb 170 fokra előmelegített sütőben megsütöm őket. Tűpróbáig süssük.
Címkék:
Muffin,
Oliívabogyó,
Sajt,
Sós sütemény
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon guszta, nagyon jó recept. Hál istennek a sok édes után, egy "sós". Köretként is megállja a helyét. Gratulálok!
Köszönöm szépen! ;-)
Megjegyzés küldése