2010. december 28., kedd
Áfonyás fehércsokis sütemény
Ami kimaradt a tortából áfonya, az azért mégsem veszhet kárba. Így egy receptet átköltve készült el ez a mesés sütemény. Olyan igazi ünnepi-téli hangulata van szerintem és remek kis párost alkotnak a hozzávalók.
Hozzávalók a tésztához:
17,5 dkg liszt
1 cs sütőpor
4 ek tej
15 dkg tejcsokoládé apróra vágva
14 dkg cukor
14 dkg vaj
3 tojás
Hozzávalók a krémhez:
20 dkg fehércsokoládé
20 dkg áfonya
0,7 dl tejszín
0,7 dl 20%-os tejföl
A tészta elkészítéséhez megolvasztom a vajat és robotgéppel összekeverem a cukorral. Egyenként beledolgozom a tojásokat is.
A lisztet összekeverem a sütőporral, majd fokozatosan hozzáadom a tojásos keverékhez. Beleszórom a tejcsokit is és jól összekeverem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve, 160 fokos sütőben megsütöm a tésztát kb 20 perc alatt. Megvárom amíg kihűl, majd félbevágom, később ebbe töltöm majd a krémet.
A krémhez felolvasztom a fehércsokkit. Felverem a tejszínt, majd óvatosan összeforgatom a tejföllel és a fehércsokival. Félreteszek pár kanállal ebből a krémből (majd ezzel borítom be a sütik tetejét) és a maradék krémbe teszem az áfonyákat és jól összekeverem.
Megtöltötm a tészta lapokat a krémmel és beborítom a tetejét a félretett krémmel is. Hűtőbe teszem dermedni, majd szeletelés előtt egy pár perccel kiveszem a hűtőből.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
Eszter! Rendelni lehet? Nagyon guszta és ötletes a díszítés. Gratulálok Neked. Ha valaki kritizálni merészel, azt nyugodtan küld hozzám. Majd elmagyarázom neki.
:-))) Köszi, köszi! Nagyon örülök, hogy tetszik!
Szia Eszter,
nagyon boldog, sikeres, szerencsés új évet neked és szeretteidnek!
UI: ááááfonya, imádom! :D
Hú de fincsi lehet ez a krém, és persze az egész süti!
Boldog új évet kívánok!
Egycsipet! Köszönjük szépen! Viszot kívánjuk!
Melinda! Köszi Neked is, viszont kívánom!
Megjegyzés küldése