Oldalak

2013. június 27., csütörtök

Töltött gömbcukkini és a 3. blogszülinap


Nagyon-nagyon sok minden történt az elmúlt időszakban ami miatt a blog egy kicsit háttérbe került. Egy sor szuper jó dolog történt az életünkben viszont azért néhány dolog kicsit háttérbe is került emiatt -ahogy ez általában lenni szokott. Hogy konkrétabb is legyek, február óta nemigen készítettem tortát és előreláthatólag nem is sok torta fog a következő időszakban kikerülni a kezeim közül. Na de azért finomabbnál-finomabb étel-ital-süti-és mindenféle recepttel majd megörvendeztetem a blog Kedves olvasóit az elkövetkezendő időszakban is. ;-) Remélem, hogy így is sokan fogtok ide járni olvasgatni és recepteket gyűjtögetni, ahogyan azt eddig is tettétek.
Ma 3 éves a blog és még mindig nagy öröm számomra és nagyon szeretem. Az is sokszor annyira hihetetlen, hogy több, mint félmillióan kattintottak az oldalra... Köszönöm! Remélem még sok-sok évet eltölthetünk együtt, receptelve! :-)

Most nem egy tortával készültem erre a szülinapos-"visszatérős" alkalomra, hanem -a blogvilágban is hódító- édes kis gömbcukkinikkel, amik nem csak a kinézetükkel, de ezzel az elkészítési móddal is levettek a lábamról.


Hozzávalók: (3 darabhoz, az ünnepelt évek számára való tekintettel :-) )
3 db kicsi gömbcukkini
40 dkg darált hús (sertés- és marhahús keverékét használtam)
2 kicsi paradicsom
1 kicsi fej vöröshagyma
2 teáskanál paradicsom püré
2 evőkanál natúr krémsajt
só, bors, oregano, bazsalikom

A hagymát felkockázom majd egy kevés olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a kis kockákra vágott paradicsomot és együtt sütöm őket tovább. Ha már megpuhult a paradicsom, akkor hozzáadom a darált húst és ízesítem sóval, borssal, oreganoval és bazsalikommal majd megpirítom a húst is.
Amíg a hús is pirul, addig az alaposan megmosott cukkinik kalapját levágom és egy kanál segítségével kiszedem a belsejüket. Az egyik cukkini belsejét egészen kicsire darabolom majd a húshoz keverem a paradicsom pürével és a krémsajttal együtt. Készre főzöm majd a cukkinikbe kanalazom a tölteléket. Visszateszem a kalapjukat és előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütöm.

9 megjegyzés:

  1. Eszter!
    Boldog blogszülinapot :-)
    Én hiányolom a tortáidat, szabad tudni mi az oka, hogy nem készítesz, vagy ez titok? :-)))

    VálaszTörlés
  2. Boldog blogszülinapot! Nagyon szeretem a kis gömböcskéket!:)

    VálaszTörlés
  3. Boldog blogszülinapot kívánok! További sok sikert és örömteli blogolást neked !

    VálaszTörlés
  4. Boldog Blogszülinapot:) Jövő hétre én is tervezek ilyen gömbcukkinit, most várom, hogy nőjjenek a veteményesben:) Nagyon guszták:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm szépen! ;-)

    VálaszTörlés
  6. Boldog blogszülinapot! Kérhetek egy harit? :)

    VálaszTörlés
  7. Köszi Pixie!
    Bármikor kérhetsz, bármennyit! ;-)

    VálaszTörlés
  8. nagyon megfogott ez a gombcukkini!:)meg is fogom csinalni!:)mivel en egy katasztrofa vagyok a konyhaban elmondanad hogy ezt milyen hofokon kell sutni?180.C?mielott elegetnem....(tapasztalat:))
    koszi elore is!:)

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés