Oldalak
▼
2010. november 14., vasárnap
Sült gesztenye
Szerintem a legjobb dolgok közé tartozik a sült gesztenye. Az íze, a hangulata és az, amikor várjuk a mesés illatát érezve, hogy végre elkészüljön. Arról nem is beszéve amikor megkóstoljuk és minden egyes alkalommal nagy hümmögések közepette nyugtázom, hogy igen, ez is azok a dolgok között van, ami jó az őszben és a télben. A téli sétáink alkalmával azért mindig elkanyarodunk a belvárosi sült gesztenyés felé és a hidegben csemegézzük ezt a mennyei forró csemegét.
Ez az otthon elkészíthető verzió és mit sem ront az értékéből, hogy sütőben készül, főleg ha sikerül ilyen szép, hatalmas (olasz) gesztenyéket kifognunk, mert az az igazi!
Hozzávalók:
szelíd gesztenye
víz
A gesztenyéket néhány órára (akár egy éjszakára is) áztassuk be vízbe.
A domború felületüket kereszt iránban vágjuk be egy éles késsel, de ügyeljünk rá, hogy csak a héját vágjuk át, ne vágjunk bele a gesztenyébe.
A sütőt a legmagasabb fokozatra melegítsük elő.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket a vágással felfelé, majd tegyük be a sütőbe.
Érdemes gyakran rájuk pillantani és néha egy kis vízzel megspriccelni a gesztenyéket.
Ha szépen felpöndörödött a gesztenyék héja és enyhén barnára pirultak, akkor elkészültek.
Érdemes még melegen meghámozni őket, akkor egyszerűbben lejön a héjuk.
Irigykedem, nálunk még nem lehet gesztenyét kapni. :( Remélem jövő héten már lesz, ilyen képek láttán teljesen kiéheztem rá! :))
VálaszTörlésA "nagyfaluban" vette a Férjem ezeket a gyöngyszemeket. De már alig várom, hogy ipari mennyiségben legyen itt is. :-)
VálaszTörlés