Oldalak
▼
2010. november 14., vasárnap
Juhtúrós kosárkák
Ez az étel nagyszerű vendégváró fogás, de előételnek is szuper szerintem és mi egy könnyű vacsora keretében fogyasztattuk, így sem utolsó.
Szerintem melegen fogyasztva az igazi.
Hozzávalók: (4 darabhoz)
2 db fagyasztott leveles tészta lap (előre kiszabott kisméretű téglalap alakú)
10 dkg juhtúró
1 ek zöldfűszeres sajtkrém
2 ek tejföl
só
bors
1,5 szál újhagyma
tökmag
A fagyasztott leveles tészta lapokat szobahőmérsékleten felengedjük, majd keresztben félbe vágjuk őket.
A muffin formákat kivajazzuk, kilisztezzük, majd 170 fokra előmelegítjük a sütőt.
A töltelékhez összekeverjük a juhtúrót a sajtkrémmel és a tejföllel (annyi tejfölt tegyünk hozzá, hogy egy krémes állagú, nem túl híg tölteléket kapjunk) majd hozzáadjuk a karikákra vágott zöldhagymát és ízesítsük sóval, borssal a krémet.
A muffin formákba helyezzük bele a leveles tésztkat úgy, hogy a szélei egy kicsit kilógjanak, így kapunk majd kis kosár formákat. Ebbe kanalazzuk bele a tölteléket. Megszórjuk a tetejét pár szem tökmaggal, majd betesszük az előmelegített sütőbe őket. Ha szépen megpirult a tészta, akkor kivehetjük a sütőből őket, de még egy pár percet pihentessük őket, majd vegyük ki a formából és melegen tálaljuk a juhtúrós kosárkákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése