Oldalak

2010. augusztus 14., szombat

Sertés szűzpecsenye vörös pesto-val, tésztában sülve salsa-val



Azt szeretem ebben az ételben, hogy melegen és hidegen is más íze van egy kicsit. Melegen kínálható főételként, hidegen pedig (de melegen is persze) vendégeknek is kínálható, így előre elkészíthető.
Ezzel az elkészítési móddal biztosan nem szárad ki a hús sem, nagyon finom szaftos marad.
Köretként készíthető mellé más is, mi még krumpli pürével is szoktuk fogyasztani, mert a kisfiam úgy szereti igazán.

Hozzávalók:
50 dkg sertés szűzpecsenye
25 dkg leveles tészta
3-4 ek vörös pesto (üveges, boltban kapható)
8 szelet bacon

bors
egy pici olaj
tojás a kenéshez

Hozzávalók a salsa-hoz:
4 paradicsom
1 piros húsú kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma
1 kis konzerv paradicsom püré
0,5-1 dl víz

bors
oregano

A húst megtisztítom (ha szükséges), sózom, borsozom. Egy kevés olajon hirtelen átsütöm a húst. Annyira sütöm meg, hogy azért kellőképpen átsüljön, hiszen a sütőben már nem tölt sok időt, de kiszárítani sem szabad.
Ha megsült a hús, akkor kiszedem a és megvárom, hogy kihűljön. Ekkor bekenem minden oldaláról a vörös pesto-val és betekerem a bacon-be.
A kinyújtott leveles tésztára helyezem a húst, maj a tésztába csomagolom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve, 160 fokos sütőbe téve a húst, addig sütöm, amíg a tészta szépen megpirul.
Szeletelés előtt pihentessük egy kicsit.

A salsa-hoz a hagymát és a paradicsomot apró kockára vágom. A paprikából eltávolítom a magokat és azt is apró kockákra vágom. Összekeverem a zöldségeket a fűszerekkel, majd hozzáteszem a paradicsom pürét is, majd hígítom egy kis vízzel. Paradicsom püré helyett használható paradicsom lé is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése