Oldalak
▼
2010. augusztus 14., szombat
Tejfölös harcsapaprikás vajas galuskával
A harcsapaprikáshoz valójában túrós csusza dukál(na), de mi így, galuskával vagy ha úgy tetszik, nokedlivel szeretjük igazán. Elkészíthető az étel tejföl nélkül is, akkor valóban egy igazi pörkölt alapú étel lesz.
Hozzávalók:
50 dkg harcsa filé
1 fej föröshagyma
1 paradicsom
1 tk pirospaprika
só
bors
1 csapott ek liszt
2 ek tejföl
A harcsa filét apró kockákra vágjuk. A hagymát is felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot, majd a hagymával együtt főzve elkészítjük a pörkölt alapot. Amikor a paradicsom is "szét"főtt, akkor hozzáadjuk a halat, fűszerezzük. Óvatosan kevergessük, hogy a hal szét ne essen. (víz adható hozzá ha szükséges) Ha megpuhult a hal, akkor a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, összekeverjük, majd mehet rá a liszt és a tejföl is. Forraljuk össze pár perc alatt az egészet, majd frissen elkészített vajas galuskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése