Oldalak

2013. április 2., kedd

Tojáskrém


Avagy a Húsvéti esetlegesen megmaradt tojás újrahasznosításaként egy recept ötlet.
Nálunk otthon egyébként is nagy kedvenc és Bogó miatt nem szoktam túlcifrázni, de természetesen továbbfejleszthető és úgy is nagyon finom. Egy kis zöldhagymával, medvehagymával, magos mustárral és ki-ki kedve szerint tovább is ízesítheti.
Most egy kisebb adag krémhez írtam a receptet.

Hozzávalók:
4 db tojás
1 teáskanál mustár
1 csipet só
1,5 teáskanál szárított petrezselyem (de nagyon apróra vágott, friss petrezselyemmel is finom)
kb 2-3 evőkanál majonéz


A tojást nagyon-nagyon apróra feldaraboljuk és egy tálba tesszük.
Ízesítjük sóval, mustárral és a petrezselymet is hozzáadjuk. A majonézt érdemes kanalanként hozzáadni és ezzel beállítani a krém sűrűségét. A majonéz mennyisége nyilván a tojások méretétől is függ.
Fogyasztás előtt egy pár órára érdemes hűtőbe tenni, így egy kicsit összeérnek az ízek. 
Pirítósra kenve vagy akár friss, ropogós kenyérrel is nagyon finom.




2 megjegyzés: