Nálunk otthon egyébként is nagy kedvenc és Bogó miatt nem szoktam túlcifrázni, de természetesen továbbfejleszthető és úgy is nagyon finom. Egy kis zöldhagymával, medvehagymával, magos mustárral és ki-ki kedve szerint tovább is ízesítheti.
Most egy kisebb adag krémhez írtam a receptet.
Hozzávalók:
4 db tojás
1 teáskanál mustár
1 csipet só
1,5 teáskanál szárított petrezselyem (de nagyon apróra vágott, friss petrezselyemmel is finom)
kb 2-3 evőkanál majonéz
A tojást nagyon-nagyon apróra feldaraboljuk és egy tálba tesszük.
Ízesítjük sóval, mustárral és a petrezselymet is hozzáadjuk. A majonézt érdemes kanalanként hozzáadni és ezzel beállítani a krém sűrűségét. A majonéz mennyisége nyilván a tojások méretétől is függ.
Fogyasztás előtt egy pár órára érdemes hűtőbe tenni, így egy kicsit összeérnek az ízek.
Pirítósra kenve vagy akár friss, ropogós kenyérrel is nagyon finom.
Nagyon szeretem a tojás krémet. :) Köszi a receptet!
VálaszTörlésNagyon szívesen Millye! ;-)
VálaszTörlés