Hozzávalók:
tojás
(tojásonként 2 evőkanál tej)
só
egy kevés olaj
pár levél medvehagyma
A tojásokat felverjük és hozzáadjuk a tejet majd ízlés szerint sózzuk.
Egy kevés olajat hevítünk majd a forró -teflon bevonatos- serpenyőbe öntjük a tojást. Alacsony hőfokon sütjük és ha már az alja megsült, akkor egy határozott mozdulattal és egy nagyobb fakanállal vagy palacsintasütő lapát segítségével megfordítjuk az omlettet és megsütjük a másik oldalát is.
A megmosott és leszárított medvehagymákat a megsült omlett tetejére terítjük (fontos, hogy befedje az egész omlett tetejét) majd feltekerjük az egészet, mint egy palacsintát.
Tányérra tesszük és felszeleteljük, majd tálaljuk.
Tipp:
- érdemes inkább kisebb adagokban sütni az omlettet ha több személyre készítjük. Így nem lesz nagyon vastag sem és hamarabb átsül a tojás.
- hagyjuk egy kicsit hűlni a feltekerés után és csak utána szeleteljük, könnyebb dolgunk lesz.
Jujj, már látom mi lesz a vacsora! Köszi az újabb szuper ötletet! :)
VálaszTörlés;-) Na, majd mesél, hogy ízlett!
VálaszTörlésDe jó:) Medvehagymám nincs, de vmivel kitalálom:)
VálaszTörlés