Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg túró (ennek a fele juhtúró volt)
5 dkg vaj (vagy margarin)
1 tojás (+ 1 tojás a kenéshez)
1 teáskanál só (ha juhtúrót is teszünk bele, akkor kevesebb)
1 maréknyi nagyon apróra vágott medvehagyma
1 teáskanál sütőpor
szezámmag a tetejére (most fekete szezámmagot használtam)
A túrót villával összetörjük és hozzáadjuk a lisztet, a puha vajat, a tojást, a sót és a sütőport. Beleszórjuk a medvehagymát is és alaposan összegyúrjuk a tésztát.
Lisztezett deszkán kb 1-1,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk a tésztát.
Tojással megkenjük és tetszőleges formákra vágjuk (használhatunk hozzá derelye- vagy pizzavágót is).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, megszórjuk a tetejüket szezámmaggal és előmelegített sütőben szép aranyszínűre sütjük.
Lehet, hogy így a nagyobbik lánykám is megenné a medvehagymát...? :)
VálaszTörlésNagyon szépek, imádom a juhtúrós pogácsákat is, ezt is szeretném, csak sajna pont a medvehagyma hiányzik:)
VálaszTörlés