A faragott tortát kilőttem, mivel még a krém állaga is kérdéses volt. A Pókember figurát sem akartam bevetni, valami mást szerettem volna. Így lett belőle ez a torta. A múltkori szivárványos torta után már úgy is nagyon vártam, hogy mikor lesz alkalmam újra ezzel a technikával dolgozni, most kapóra is jött. A pókhálót glazúrral készítettem.
A csokikrém. Huhhh, nagyon izgultam és szerettem volna ha tényleg egy finom krémet sikerül kikísérleteznem. Így biztosra mentem és kétféle krémet is készítettem. :-)
Az egyik egy egyszerű pudingos krém volt, amihez rizstejet használtam. Őszintén megmondom, hogy nem annyira zártam a szívembe, érződött rajta a rizstej számomra szokatlan íze. Kicsit hígra is sikerült...
Egy Isteni szikrával aztán beugrott Kiskukta főzött csokoládé krémje. Nem is értem, hogy miért nem jutott eszembe már a legelején...? Liga margarint használtam hozzá, abban semmi tejtermék nincs. Ez a krém viszont kicsit vajas volt és nem akartam olyat sem, amit előre mondtak, hogy ne legyen. Végül egy olyan variáció mellett döntöttem, hogy összekevertem a két krémet. Képzeljétek el, hogy nekem-aki egyébként egyáltalán nem szeretem a csokikrémet- nagyon-nagyon ízlett a krém. Olyan boldog voltam és egyből töltöttem is a tortát a krémmel. :-)
Csokikrém receptek:
Pudingos csokikrém:
5 dl rizstej,
3-4 evőkanál cukor,
3 evőkanál kukoricakeményítő,
ízlés szerint cukrozatlan kakaópor (kb 2 evőkanál)
10 dkg tejmentes margarin. (Liga)
A puding elkészítésével megegyező módon készítem a csokikrémet. Egy kevés hideg tejjel csomómentesre keverem a keményítőt a cukorral, majd a többi tejet felforralom. Hozzákeverem a keményítős rizstejet majd egy percig forralom. A tűzről levéve belekeverem a kakaóport. Kihűtöm a krémet majd a puha margarint apránként a pudinghoz keverem.
Főzött csokikrém: (Kiskuktától) -átalakítva tejmentesre
20 dkg cukor
2 evőkanál víz
2 evőkanál rizstej
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg margarin (Liga)
3 tojás
1,5 csapott evőkanál liszt (kb 15 g)
ízlés szerint rumaroma
A cukrot összekeverjük a lisztel és kakaóval, majd hozzáadjuk a tojást, azzal jól elkavarjuk egy kézi habverő segítségével. Vastag aljú edénybe állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük (1-2 percig) majd kihűtjük a krémet.
A puha margarint kihabosítjuk kézi mixerrel majd a kihűlt krémmel együtt összekeverjük alaposan a mixerrel. Rumaromával ízesítjük.
Az én verziómban a főzött krémhez kevertem a pudingos krémből kb a 3/4 részét a megfelelő állag és íz eléréséig.
betöltöttem a tortákat majd hűtőbe tettem pár óra hosszára a díszítésig.
Nagyon ötletesen megoldottad a krémet!
VálaszTörlésGyönyörű lett a torta!
Mert Eszkó olyan ügyes! BRAVÓ!
VálaszTörlésDe jó lett ez a torta is:)
VálaszTörlésAnnyira jó, hogy minden blogos ennyire fejlődik és így mindenki láthatja. hogy a magyar cukrászok is tudnak jókat!
Nagyon jó lett a torta színvilága és ahogyan van elfogadná bármelyik lurkóm....
Az meg, hogy laktózmentes csak tovább spirázza a kedvességed és a tehetséged, mert nem sokan vállalták volna be a macerát és a felelősséget...
GRATULÁLOK NEKED :)
Nemsokára kipróbálom néhány tortakrém recepted! A trüffelkrémek nagyon jól hangzanak!!
VálaszTörlésHa máskor tej nélkül kell krémet készíteni, használj kókusztejet, nagyon finom, nincs mellékíze sem.
üdv,edit
Zaubertorten!
VálaszTörlésKöszi az ötletet! ;-) Nézelődtem Nálad! Nagyon szép tortáid vannak! Gratulálok!
A torta nagyon jól néz ki! És a többi is! Én tejmentes étcsokit, némi kakaóport, és tojássárgájákat főznék fel,kis keményítővel, és mondjuk kókusztejjel. Eddig sima tejjel bevált. Vajjal szoktam a végén kikeverni, de csak kevéssel. Itt opció lehet a laktózmentes vaj. A pudingport (úgyis nagyrészt keményítő..) és a margarint kihagyom.
VálaszTörlésNagyon hálás vagyok a receptért! A nővérem pici fia tejallergiás és jövőhéten lesz a tesóm és édesanyám szülinapja amire én sütöm a tortákat! Az egyik torta ezzel a krémmel fog készülni hogy az unokaöcsém is nyugodtan ehessen belőle. Ha elkészült majd referálok milyen lett 😊😊😊
VálaszTörlés