Hozzávalók: (darabonként)
1 nagyobb méretű kifli
1 roppanós virsli (juhbeles)
2 szelet bacon
pár karika vöröshagyma
1 evőkanál tejföl
1 nagy csipet reszelt sajt
A roppanós virsli titka (olvasataim és tapasztalatom szerint is), hogy nem szabad forralva főzni. 60-80 fokos vízben, 2-3 perc alatt főzzük meg.
A bacont pár pillanat alatt ropogósra sütöm egy serpenyőben, kiszedem őket majd a visszamaradt zsiradékon a karikára szelt (szét is lehet szedni őket) hagymát is megpirítom.
A kiflit hosszában bevágom, majd a belsejükből egy keveset kiszedek, hogy legyen hely a tölteléknek. Megkenem a kiflik belsejét tejföllel, beleteszem a megfőtt virslit és a megsült bacont, hagymát. A tetejét beborítom a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben ráolvasztom a sajtot.
Még forrón tálalom és ízlés szerint majonéz, ketchup, mustár is kínálható hozzá.
Hűű, szalonna! Muszáj kipróbálnom! Szoktam hasonló hotdogot készíteni, jóóó sok lilahagymával, zöldségekkel, de a bacon új és nagyon felcsigázott. Jegyzem, köszi! :))
VálaszTörlésAzt hittem ez olyan beugratós főcím. Mégsem torta! :-)
VálaszTörléscsipet! ;-) remélem ízleni fog!
VálaszTörlésMárti! nem, ez most tényleg nem torta volt! :-)))