Oldalak

2011. szeptember 22., csütörtök

iPhone torta trüffel krémmel


Egy kedves kolleganőmnek készült ez a torta a születésnapjára. Még jobb úgy tortát készíteni, amikor személyesen is ismerem az Ünnepeltet. Először bajban voltam, mert úgy volt, hogy elutazunk azon a hétvégén, amikor ünnepelték a születésnapját, végül máshogyan alakult és volt elég időm a torta elkészítésére. Széles mosollyal az arcomon és bólogatva nyugtáztam, hogy egy iPhone tortát kéretek, mert valóban teli találat volt az Ünnepelt részére. :-)
A születésnapjára utalva "állítottam" be az időt a telefontortán és a naptárba is ez a jeles nap került. A hőmérséklet mutatta az ünnepelt számot. :-)
Sajnos most valamiért elbénáztam a fotózást és nem igazán készültek olyan jó képek. :-( Élőben szerintem sokkal jobban mutatott a torta. Nem készítettem még teljesen feketére burkolt tortát. Nagyon jól nézett ki szerintem. :-)
Belül trüffel krém lapult, meggyszemekkel gazdagítva. Én nem vagyok egy nagy csokoládé-krém fan, de ez a krém valami mesésen finomra sikerült! (másnap elkészítettem saját fogyasztásra is egy finom sütiben, majd ezt is posztolom) Köszönöm a receptet Farkas Vilmosnak, amire Mummy oldalán találtam rá.


Hozzávalók a trüffel krémhez:

900 ml tejszín
650 gr étcsokoládé (én Milka tejcsokoládét használtam)
90-100 gr cukor

A csokoládét vízgőz felett folyamatos kevergetés közben felolvasztom és egy másik edényben a tejszínt a cukorral együtt felforralom.
A felolvadt csokoládéhoz fokozatosan hozzákeverjük a tejszínt, majd lehűtjük és hűtőbe tesszük. Elvileg 1 éjszakára kellene a hűtőbe tenni, de én második alkalommal a mélyhűtőben hagytam legalább 2 órára és így is szuper lett.
Habverő géppel először a legkisebb fokozaton kezdjük el felverni a krémet, majd amikor már kezd egy kis tartása lenni, akkor emeljük a fordulatot. Figyelni kell rá, hogy ne verjük túl, mert akkor kicsapódhat.

18 megjegyzés:

  1. Ez aztán valóban iPhone. Szuper lett!!!

    Le az összes kalappal! Ügyes vagy! :)

    A trüffel krém pedig nagyon finomnak hangzik :)

    VálaszTörlés
  2. A torta tényleg nagyon "ájfonos", a trüffel krém tényleg nagyon fincsi és tényleg figyelni kell arra, hogy ne verjük fel túlságosan, mert azzal tényleg elronthatjuk a krémet!
    Eszter, megint szuperjót alkottál! Annyira örülök, hogy ilyen ügyes bloggerina barátnőm van és annyira örülök, hogy itt vagy a közelben! :)

    VálaszTörlés
  3. Okki! Nagyon szépen köszönöm!

    Gabi! Köszönöm Neked is, Tőled mindig külön öröm a dícséret és én is nagyon örülök Neked! ;-)

    VálaszTörlés
  4. De gyönyörű lett! Tökéletes !

    VálaszTörlés
  5. Teljesen élethű! Nagyon jóóó! Szép szabályosak a karaktereid rajta.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szuper lett! Milyen remek ötlet, hogy az időt is a szülinaposhoz igazítottad, apróság, de nagyon kreatív! Nagyon szép a burkolás is.
    A trüffel nagyon tuti, én imádom, étcsokival vagy fehérrel, mindenhogy isteni.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen mindenkinek! Örülök nagyon, hogy tetszik Nektek is! :-)

    VálaszTörlés
  8. Na, a hercegem ezt imádná! Ő is "SZifon" őrült, de én ilyen szépen nem tudnám kivitelezni :))

    VálaszTörlés
  9. Csodás, valósághű, nagyon ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  10. Wow, wow,szuper ügyes vagy:) Atrüffel krém pedig isteni lehet. Csak ámulok ezeken az új generációs tortákon, laptop, iPhone, de haladni kell a korral:)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon tetszik a torta, biztos kellett hozzá egy kis türelem! :)

    VálaszTörlés
  12. Nagyon örülök, hogy így bezsebelhetem a sok kedves hozzászólást! Köszönöm Nektek! :-)

    VálaszTörlés