Oldalak
▼
2011. február 2., szerda
Tárkonyos raguleves
Azt hiszem, hogy Bogó elsőszámú kedvence lett ez a leves. Nagyon ízlett neki, valóban nagyon finom volt.
Mi csirkemellel készítettük, de tetszés szerint bármilyen húsból elkészíthető.
Utólag tovább ízesíthető citromlével vagy tárkony ecettel is akár.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell (vagy tetszés szerinti hús)
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1-2 marék zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
2 burgonya
3 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
1 ek liszt
só
bors
ételízesítő
tárkony
citromlé
A hagymát apróra felkockázzuk és kevés olajon megfuttatjuk. A kis kockákra vágott húst megpirítjuk a hagymával, majd a többi zöldséget is hozzátesszük, amiket szinték kis kockákra vágtunk.
Felöntjük vízzel, majd ízesítjük (a tárkonyt óvatosan adagoljuk). Ha felforrt a leves, akkor a tejfölt összekeverjük a liszttel és behabarjuk vele a levest. Ízlés szerint citromlével ízesítjük.
Fincsi lehet, nagyon szeretem a tárkonyos leveseket!
VálaszTörlés(Amúgy eszembe jutott egy torta, a Kifőztük 5. számába készítettem, címlapra került, könnyed is, erdeigyümölcsös is, nézd meg ha még aktuális.)
Köszönöm szépen! Kedves vagy, hogy gondolkoztál rajta! Dittánál találtam végül egy receptet, ami mellett döntöttem (ma készítem). De mindenképpen megnézem és lehet, hogy legközelebb meg majd a Tiédet próbálom ki! ;-)
VálaszTörlésÉn is nagyon szeretem, a tárkonyos levest és ez nagyon guszta!
VálaszTörlésElnézelődtem itt Nálad most és hoztam Neked valamit. Nézz be hozzám érte kérlek!;-)
Nagyon fincsi lehet így ahogy van csirkével ahogy készítetted,szép a tálalás nagyon!:-)
VálaszTörlésLatisa! megyek, nézem! ;-)
VálaszTörlésDitta! Köszönöm szépen!
Gratulaaaa:-D
VálaszTörlésKöszönöm szépen! ;-)
VálaszTörlés