Oldalak

2011. január 30., vasárnap

Tejszínes gombás ragu


Nagyon szeretjük ezt a gombás ragut-mártást finom húsok mellé fogyasztani. Legutóbb ropogósra sült csülök mellé került a tányérra.

Hozzávalók:
25 dkg csiperke gomba
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
kb 2-3 dl tejszín

bors
olívaolaj és vaj

A hagymákat apróra, a gombákat pedig négybe vágjuk.
Kevés olíva olajat és vajat melegítünk a serpenyőben, majd a hagymákat üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gombákat, összeforgatjuk, majd felöntjük a borral. Fűszerezzük és fedő alatt megpároljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és ha kell, akkor egy kevés liszttel besűrítjük. Kiforraljuk és melegen tálaljuk.

2 megjegyzés: