Oldalak

2011. február 17., csütörtök

Gesztenyés golyóbisok


Egy kedves kolleganőm készítette egyszer ezt a sütit és nagyon ízlett nekem, egyből el is kértem a receptjét. A recept eredetileg innen van, de én elég sok mindent módosítottam a hozzávalók arányain. Nekem így jobban ízlett, puhább és gesztenyésebb lett (sokkal kevesebb cukorral).
Otthon is nagyon nagy sikere volt!

Hozzávalók:
30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg margarin
1 csomag 25 dkg-os gesztenyemassza (én olyat használtam, ami cukrozott volt)
30-40 g porcukor (ízlés szerint változtatható)
1 tk rum aroma
tej
csokoládé a mártogatáshoz

A gesztenyemasszát kiolvasztjuk és a hozzávalókat egy tálba tesszük. A tejet adjuk hozzá legutoljára, fokozatosan adagolva, miközben összegyúrjuk a masszánkat. Annyi tejet keverjünk hozzá, amitől könnyen formázható lesz a sütink.
Enyhén vizes kézzel megformázzuk a kis golyóbisokat, majd csokoládét olvasztunk, amibe egy kevés étolajat keverünk és fogvájóra szúrva a golyókat, megmártjuk őket a csokifürdőben. Sütőpapírra tesszük őket, amíg a csoki megdermed. A fogvájó helyét is könnyedén eltűntethetjük az ujjunkkal.

9 megjegyzés:

  1. De jóó, ezt is ki kell próbálni, menetttem:-)

    VálaszTörlés
  2. Hajrá, hajrá! Szerintem nem bánod meg, nagyon finom!

    VálaszTörlés
  3. Én nem rajongok a gesztenyéért, de ebből a golyóból soha nem elég! Olyan finom a csokival együtt! Én is kicsit másképpen készítem, de ugyanez az alapgondolat.

    VálaszTörlés
  4. És elkészíteni is pofon egyszerű. Sokszor jó csak pikk-pakk összedobni egy sütit, ugye? :-)

    VálaszTörlés
  5. Egy pár darabbal megdobálhatnál:-)

    VálaszTörlés
  6. Ditta! Legközelebb szárnyakat is készítek nekik és dobom! ;-)

    VálaszTörlés
  7. Hú ez nagyon guszta lett:-)
    Imádom a gesztenyét ki fogom próbálni:-)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon aranyosak lettek! Na, meg kívánatosak!

    VálaszTörlés