Oldalak
▼
2011. január 12., szerda
Marcipánnal töltött licsi csokáládéba rejtve
A licsi azon gyümölcsök közé tartozik, amiket nem eszik nap, mint nap az ember. De ma már nálunk is elérhető, beszerezhető. Dél-Kínában több, mint ezer éve termesztik és rengeteg vitamint tartalmaz, tízszer több C-vitamin van benne, mint az almában, valamint fájdalomcsillapító hatása van és az emésztést is javítja.
Magya a gyümölcs nagyon érdekes. Kívül szép színes, rücskös héja van (ezt lehámozzuk róla), ami egy fehér, kissé ruganyos, édes-savanykás gyümölcshúst rejt magában. Kemény, vszonylag nagy magja van (ezt nem fogyasztjuk).
(kép forrása: nemisbeka.hu)
Hozzávalók:
licsi
marcipán (jelen esetben narancs színű)
csokoládé (tetszőlegesen tej- vagy étcsokoládé) a bevonáshoz
A licsiket meghámozzuk és egy éles késsel a magjáig bevágjuk a húsát. Óvatosan lefejtjük a magról a gyümölcshúst és a mag helyére marcipánból megformázzuk a tölteléket (akkora méretű legyen, mint a mag) majd visszahelyezzük a másik felét a licsinek. A megtöltött gyümölcsöt olvasztott csokoládéba márjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Izgalmasan hangzik, megkóstolnám! :)
VálaszTörlésEz jó szó rá. Izgalmas volt, nagyon fincsi. Szívesen megkínálnálak, ha a közelben laknál! ;-)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik,meg kostolnám:-),habár a licsit is a héten ettem először:-)
VálaszTörlésmegkóstolnám,helyesbítek:-)
VálaszTörlésDitta! Nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető és szerintem nagyon finom.
VálaszTörlésSzuper jó a blogod, gratulálok!
Köszönöm Eszter a tied is nagyon tetszik:-)
VálaszTörlésHm, nagyon szeretem a licsit, érdekes a csöppem is! Ez érdekes kombináció lehet, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésMajd számolj be róla! nekünk nagyon ízlett!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, érdekes párosítás:-))
VálaszTörlésÉrdekes és izgalmas! Finom!
VálaszTörlés