Oldalak

2011. január 12., szerda

Marcipánnal töltött licsi csokáládéba rejtve



A licsi azon gyümölcsök közé tartozik, amiket nem eszik nap, mint nap az ember. De ma már nálunk is elérhető, beszerezhető. Dél-Kínában több, mint ezer éve termesztik és rengeteg vitamint tartalmaz, tízszer több C-vitamin van benne, mint az almában, valamint fájdalomcsillapító hatása van és az emésztést is javítja.
Magya a gyümölcs nagyon érdekes. Kívül szép színes, rücskös héja van (ezt lehámozzuk róla), ami egy fehér, kissé ruganyos, édes-savanykás gyümölcshúst rejt magában. Kemény, vszonylag nagy magja van (ezt nem fogyasztjuk).


(kép forrása: nemisbeka.hu)

Hozzávalók:
licsi
marcipán (jelen esetben narancs színű)
csokoládé (tetszőlegesen tej- vagy étcsokoládé) a bevonáshoz

A licsiket meghámozzuk és egy éles késsel a magjáig bevágjuk a húsát. Óvatosan lefejtjük a magról a gyümölcshúst és a mag helyére marcipánból megformázzuk a tölteléket (akkora méretű legyen, mint a mag) majd visszahelyezzük a másik felét a licsinek. A megtöltött gyümölcsöt olvasztott csokoládéba márjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

10 megjegyzés:

  1. Izgalmasan hangzik, megkóstolnám! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez jó szó rá. Izgalmas volt, nagyon fincsi. Szívesen megkínálnálak, ha a közelben laknál! ;-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik,meg kostolnám:-),habár a licsit is a héten ettem először:-)

    VálaszTörlés
  4. Ditta! Nagyon gyorsan, egyszerűen elkészíthető és szerintem nagyon finom.
    Szuper jó a blogod, gratulálok!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Eszter a tied is nagyon tetszik:-)

    VálaszTörlés
  6. Hm, nagyon szeretem a licsit, érdekes a csöppem is! Ez érdekes kombináció lehet, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  7. Majd számolj be róla! nekünk nagyon ízlett!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon finom lehet, érdekes párosítás:-))

    VálaszTörlés