Eredetileg sajt, főtt-fűszerezett sertéshús és babpüré kerül bele.
Mi teljesen hagyományt bontva készítjük. Általában tejfölös-sajtos-sonkás-hagymás töltelékkel, vagy éppen amihez kedvünk van és fellelhető otthon hacsak nem előre tervezett a sütése.
Hozzávalók: (6 darabhoz)
30 dkg liszt
50 ml olaj
1 teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál só
víz (kb 1 dl, amennyivel jól összeáll a tészta)
A töltelékhez: (de ez lehet tetszőleges)
2-3 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
10 dkg sonka
3 szál zöldhagyma
fél fej lilahagyma
zöldpaprika
só
bors
kakukkfű
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk majd amíg elkészítjük a tölteléket félretesszük. (tapasztalatom szerint nem jó sokszor átgyúrni utána és érdemes mielőbb felhasználni)
A töltelékhez a hozzávalókat felkockázzuk és összekeverjük majd ízlés szerint fűszerezzük.
A tésztát 6 részre osztjuk majd kinyújtjuk mindegyiket vékonyra (kör alakúra). Egy-két evőkanálnyi tésztát halmozunk rájuk, majd összehajtjuk és összecsipkedjük a tésztát. Laposra (eredetileg kör alakúra formázzák, de én hosszúkásra szoktam készíteni, mert így nem jön ki belőle a töltelék, bár ha kifolyik az sem baj) tapogatjuk és felmelegített teflon bevonatos serpenyőben (olaj nélkül!!!) mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.
Ezt én is nagyon szeretem! Gusztusos lett:)
VálaszTörlés