Oldalak

2014. október 6., hétfő

45 perces kakaós csiga


Ez a kakaós csiga akár a villámgyors pogácsa édes párja is lehetne a blogon szereplő ételek közül.
Nagyon szeretem a kelt tésztás péksüteményeket is, de sokszor nagyon hálás tudok lenni ezekért a villám receptekért. Nem utolsó sorban azért, hogy rövid idő alatt is lehet finomságot sütni. A túrótól szuper könnyű lesz a tésztája és semmi nagy extrát nem kíván az elkészítése sem. Az összeállítástól számítva a sütőből kivett, megsült, finoman illatozó kakaós csigáig 45 perc telt el. Nekünk nagyon ízlett.
Egészen biztos az is, hogy következő alkalommal másfajta töltelékkel is ki fogom próbálni.

Hozzávalók a tésztához: (16-18 darab közepes méretű csiga lesz belőle)
25 dkg túró
25 dkg liszt
fél dl tej
5 evőkanál étolaj
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
egy csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
1 evőkanál olvasztott vaj vagy margarin
3-4 evőkanál porcukor
1,5-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A túrót kézi mixerrel összekeverjük a porcukorral.
Egy tálba mérjük a lisztet, a sütőport és a sót, majd hozzászitáljuk a túróhoz. Kézzel alaposan összedolgozzuk és enyhén lisztezett felületen kb fél ujjnyi vastag, téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát. Megkenjük az olvasztott vajjal és rászitáljuk a cukros-kakaóport. A hosszabbik oldala mentén feltekerjük és kb 2 cm-es csigákat vágunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket és kb 15 perc alatt megsütjük.
Arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy még akkor vegyük ki őket a sütőből, amikor világos színük van a csigáknak, akkor biztosan jó puha marad a tésztája.
Ha kihűltek, akkor porcukorral megszórva tálaljuk.



Recept innen: Gabriella kalandjai a konyhában és Gesztenye-Bonbon mánia

2 megjegyzés: