Oldalak

2014. június 12., csütörtök

Tonhalas kenyérsaláta


Ebben az igen jó meleg nyári időben kinek van kedve órákat állni a konyhában főleg a meleg tűzhely előtt az étel mellett? Enni márpedig kell és igen jó dolog is. :-) Ez a könnyű saláta ideális vacsora lehet, amikor egyébként sem kívánunk csak valami kevésbé megterhelőt a gyomrunknak. Számomra olyan igazi nyári hangulata is van a paradicsom, uborka, tonhal, olívaolaj kombinációnak, amihez minimális fűszer dukál szerintem. A kenyér ami érdekes lehet benne, de nem kell tőle félni, főleg akkor ha csak a legvégén vagy éppen tálalás előtt adjuk a salátához a ropogós kenyérfalatkákat. Így nem fog elázni sem és még izgalmasabbá teszi a salátát.


Hozzávalók:
1 nagyobb méretű kígyóuborka
4 darab nagy paradicsom
1 fej lilahagyma
1 doboz konzerv tonhal
pár szelet (rozs) kenyér pirítva - felkockázva

bors
olívaolaj


A zöldségeket alaposan megmossuk és felkockázzuk őket. Meglocsoljuk olívaolajjal és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A levétől lecsepegtetett tonhalat is a salátához keverjük, majd a megpirított kenyér kockákat a tálalás előtt forgatjuk a salátába és azonnal fogyasztjuk.

Tipp: 
- a pirítós kenyeret fokhagymával bedörzsölve még pikánsabb tehetjük a salátát.
- hogy minimálisra vegyük a hőfokot a konyhában egy kenyérpirító jó segítség lehet. ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése