Sokáig barátkoztam az avokádóval, mire megtaláltam azt az elkészítési módot, ami nekem, nekünk a legjobban ízlik. Ez nem a klasszikus elkészítési mód, ellenben van benne sok hagyma, paradicsom és kellően csípős is.Jól behűtve és akár pirított kenyérre vagy akár friss zöldségekkel fogyasztva is ellenállhatatlanul finom.
Hozzávalók: (egy kisebb - a fotón látható - adaghoz)
1 darab érett avokádó
fél fej lilahagyma apróra kockázva
1 kis konzerv sűrített paradicsom
só
bors
1 teáskanál csípős paprika krém (vagy chili, de nekem a krémmel jobban ízlett)
Az avokádót félbe vágjuk és a héjából kikanalazzuk vagy egyszerűen csak lehúzzuk róla. Egy villa segítségével alaposan összetörjük és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Fűszerezzük ízlés szerint majd hűtőbe tesszük egy kis időre, hogy összeérjenek az ízek.
Tetszés szerint pirítóssal, friss kenyérrel vagy ropogós zöldségekkel (répa, szárzeller, stb) tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése