Oldalak

2013. november 25., hétfő

Tökmagos karfiolkrém



Sajnos nem volt túl sok időm mostanában a blogra, de terveim szerint most majd belehúzok igyekezni fogok és hozok recepteket. (amik már régóta a posztolásra várnak)
Amit most hoztam recept, az is valahogy elmaradt, pedig még a Szeptemberi Kifőztük újságban jelent meg. Na de ami késik, az nem múlik.

Vendégváró fogásként tudom ajánlani ezeket a falatkákat, de a krém magában reggelire vagy vacsorára is fogyasztható ha már nincs ötletünk, hogy mit kenjünk a kenyérre.



Hozzávalók:
35 dkg karfiol (egy kisebb fej)
5 dkg hántolt tökmag
1 evőkanál olíva olaj

fokhagyma só
fehér bors
borsikafű
szárított chili (őrölt)

 A karfiolt megmossuk, kis rózsákra szedjük és sós vízben puhára főzzük. A tökmagot száraz (teflon) serpenyőben megpirítjuk. Ha a karfiol megfőtt, akkor kiszedjük a vízből és villával alaposan összetörjük majd egy szűrőbe tesszük, hogy a felesleges víz is kicsöpögjön belőle. A tökmagot késes aprítóban porrá őröljük és a karfiolhoz keverjük. A fűszerekkel ízesítjük majd hűtőbe tesszük legalább egy órára a tálalás előtt. Kenyér/kifli karikákra vagy uborka szeletekre halmozva tálaljuk.

1 megjegyzés: