Sajnos nem volt túl sok időm mostanában a blogra, de terveim szerint most majd
belehúzok igyekezni fogok és hozok recepteket. (amik már régóta a posztolásra várnak)
Amit most hoztam recept, az is valahogy elmaradt, pedig még a Szeptemberi
Kifőztük újságban jelent meg. Na de ami késik, az nem múlik.
Vendégváró fogásként tudom ajánlani ezeket a falatkákat, de a krém magában reggelire vagy vacsorára is fogyasztható ha már nincs ötletünk, hogy mit kenjünk a kenyérre.
Hozzávalók:
35 dkg
karfiol (egy kisebb fej)
5 dkg
hántolt tökmag
1 evőkanál
olíva olaj
só
fokhagyma só
fehér bors
borsikafű
szárított
chili (őrölt)
A karfiolt
megmossuk, kis rózsákra szedjük és sós vízben puhára főzzük. A tökmagot száraz
(teflon) serpenyőben megpirítjuk. Ha a karfiol megfőtt, akkor kiszedjük a
vízből és villával alaposan összetörjük majd egy szűrőbe tesszük, hogy a
felesleges víz is kicsöpögjön belőle. A tökmagot késes aprítóban porrá őröljük
és a karfiolhoz keverjük. A fűszerekkel ízesítjük majd hűtőbe tesszük legalább
egy órára a tálalás előtt. Kenyér/kifli karikákra vagy uborka szeletekre
halmozva tálaljuk.
Ez de finom lesz, ha megcsinálom. S meg is fogom :)
VálaszTörlésköszi.