Hozzávalók: (ez egy max 2 személyes adag ebben a tálban)
4 db nagyobb méretű palacsinta
1 csomag mirelit spenót
3 gerezd fokhagyma
kb 4 evőkanál tej
8 nagy szelet trappsita sajt, de nagyon izgalmas füstölt sajttal is (plusz reszelve egy nagy maréknyi a tetejére)
3-4 evőkanál dió
só
olaj
1 csapott evőkanál liszt
A spenótot kiolvasztjuk,majd szűrőn lecsepegtetjük.
Egy kevés olajat hevítünk, majd beletesszük a lisztet, rántást készítünk. Félrehúzzuk a tűzről és belenyomjuk a fokhagymákat is. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett spenótot és alaposan összekeverjük. Egy nagyon kevés tejet öntönk hozzá, majd forraljuk egy rövid ideig. Vigyázni kell arra, hogy ne legyen nagyon híg, mert akkor kifolyik majd a palacsintából.
Az elkészült spenót pürét elosztva a palacsintákra kenjük, majd a sajtokat is rátesszük és felcsavarjuk őket egyesével. A palacsintákból a tál méretéhez megfelelő "magasságú" darabkákat vágunk és kiolajozott vagy vajjal kikent hőálló tálba állítjuk őket szorosan egymás mellé.
A tetejére sajtot reszelünk (én házi füstölt sajtot használtam, ami kevésbé olvad) és a kissé összetört dióval is megszórjuk.
Előmelegített sütőben összesütjük.
Hű, ez nekem is jól hangzik, pedig nem is bírom a spenótot. :O :)))
VálaszTörlésFérj sem szereti a spenótot és még neki is ízlett! :-)
VálaszTörlésén szeretem a spenótot, szóval nekem pont jó lenne! Ki kell próbálnom! :)
VálaszTörlésMár elnézést, bizony kell sütni azt a 3 palacsintát, mert 3 darab soha nem marad (egy sem). És ez nálunk is így lesz ám (mert megcsináljuk!!!)
VálaszTörlés