Oldalak

2012. augusztus 27., hétfő

Színátmenetes ekrü-orchideás torta



Nem is tudom hol kezdeni ennek a tortának a történetét. Annyira jó élmény és annyira hihetetlenül jó érzések kavarognak bennem, olyan igazi kerek az egész. :-)

Történt, hogy megkeresett a Menyasszony a tortával kapcsolatban. Itt most eltekintek a részletektől, de azt azért hozzáteszem, hogy Pixie-nek igaza van abban, amit pont most írt le és teljes mértékben egyet is értek vele: "A menyasszonyi torta készítőjének kiválasztása extra bizalmi feladat szerintem, úgyhogy nagyon megtisztelve éreztem magam és próbáltam is megfelelni, amennyire csak lehet."



Mivel a nyáron nem készítettem tortákat, féltem attól, hogy kimentem a gyakorlatból így extrán felkészültem lelkileg a tortára. Sikerült pont az egyik legnagyobb meleget kifogni a nyáron ami szerintem minden tortás rémálma.
Szerencsére a virágokat már másfél héttel előre elkészítettem  a tortára. Nagyon egyértelmű volt a Pár választása a tortát illetően ami azért bizonyos esetekben nekem is segítség. Kikötés volt az, hogy ekrü színű legyen a torta (a fotók nem egyértelműen adják vissza a valódi színét a tortának) és az is, hogy fehér orchideák legyenek a tortán mögöttük egy kis rajzolt díszítéssel. Ilyenkor mindig félek, hogy majd a végeredmény hogy fog mutatni, annyira várom azt a pillanatot...


Elérkezett a várva várt hét, az esküvő hete, a hőség tombolt és a kétségbeesésem egyre csak fokozódott. Meg is gyűlt a bajom a bevonóval, hiába hibernáltam magam az étkezőben, a bevonót a mélyhűtőben, hiába volt minden mert a kezem melegétől nyúlt és szakadt... reménytelennek láttam a helyzetet majd némi relaxálás után sikerült győznöm! :-))) Fantasztikus érzés látni már a bevont tortákat és ahogy épül fel, ahogy egy kerek lesz az egész torta a díszítéstől. Ez a legkedvencebb részem az egészben.


Férj most is segítségemre volt az összeállításkor és Bence (http://www.molnarbence.com/, http://www.sun-spotz.com/) is eljött, hogy fotókat készítsen a tortáról (itt is köszöntet érte!)
Nagyon tetszett a végeredménnyel (na jó, azért most itt nem sorolom fel a hibákat annak aki nem látja :-) mert van rajta egy pár amit másképp kellett volna csinálni, de addig jó amíg nem vagyok maradéktalanul elégedett)



Ami mindennél többet ér, az a visszajelzés a tortáról! Másnap (tegnap) a Menyasszony, a frissensült Feleség elcsukló hangon hívott fel, hogy megköszönje a tortát. Amikor találkoztunk is éreztem rajta a boldogságot és ez az igazi elismerés, amikor elmeséli és látom is rajta....hogy a könnye kicsordult, amikor meglátta a tortát. Ez az, amiért megéri ezt az egészet csinálni. :-))) ...hogy a nyakamba borult és ölelve köszönte meg.
Én is köszönöm a lehetőséget, ezt a bizalmat és megtiszteltetést! 


És a belsőről: a legalsó fekete erdő krémmel, a felette lévő két szint pedig trüffel krémmel volt töltve.


11 megjegyzés:

  1. Gyönyörű! Nem is tudok ennél többet mondani! :)

    VálaszTörlés
  2. Dejó, dejó, dejó! :-) Annnyira gyönyörű! ♥

    Ui.: Tök jó a körmöd! Ha találkozunk mutiii! ;-)
    Ui2.: A nyakláncodon felfedezhető kópétól elolvadtam.

    Üdv.: Ropi vagy hívj ahogy akarsz

    VálaszTörlés
  3. Nagyon-nagyon szépet alkottál!

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Csodálatos és isteni finom volt a torta! Nálad jobb embert nem is találhattunk volna az esküvői tortánk elkészítésére.
    Örök emlék marad számunkra és a vendégeink számára is. :)
    Nagyon szépen köszönünk mindent!

    Üdv:
    Reni és Gábor

    VálaszTörlés
  6. Kedves Reni és Gábor!

    Én is nagyon szépen köszönök mindent, nagyon nagy öröm volt nekem is! ;-)

    VálaszTörlés
  7. Tökéletes. Ehhez hasonlókat csak külföldi honlapokon látni, eddig még csak néhány magyar blogon láttam hasonlóan igényesen kivitelezett tortát. Remélem egyszer én is eljutok erre a szintre, meseszép lett!

    A virágokat miből csináltad?

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm szépen mindenkinek! :-)

    Picu! Nagyon kedves vagy, köszönöm amiket írsz! :-)
    A virágokhoz egy cukormasszát használtam, most először próbáltam ki, szuper anyag. Amint eljutok odáig, receptet is közlök hozzá. ;-)

    VálaszTörlés