Oldalak

2012. április 4., szerda

Fűszeres sült hekkfilé tejszínes-póréhagymás mártással, medvehagymás burgonyapürével



Elég hosszú címe lett? :-) Na , de annál finomabb és semmit nem akartam kihagyni a címéből. Mondjuk el lehetne keresztelni valami frappáns névre is (Hekkfilé...-módra), amiről aztán tényleg senki nem tudja, hogy micsoda. :-)
Na de a lényeg: véééééégre van már medvehagyma nálunk is. Naná, hogy egyből felavattam.
Majd egy új és finom reform pogácsa is készül belőle terveim szerint. Addig meg próbáljátok ki ezt a receptet is ha elnyerte a tetszéseteket.

Hozzávalók: (2-3 főre-amiből egy gyerkőc méretű :-) )
személyenként 1-1 szelet hekkfilé (a fagyasztott halat olvasszuk ki)
egy termetes méretű szál póréhagyma fele
1 evőkanál liszt
1-2 dl tejszín
2 evőkanál tejföl

bors
hal fűszerkeverék
burgonyapüré
1 marék felaprított medvehagyma

A halat a fűszerkeverékkel befűszerezzük majd egy kevés olajon és egy evőkanál vajon szép pirosra sütjük őket egy serpenyőben. Kiszedjük a halakat majd a visszamaradt zsiradékon a felkarikázott póréhagymát megfonnyasztom, rászórom a lisztet és felöntöm a tejszínnel, hozzákeverem a tejfölt is. Ha túl sűrű lenne, akkor egy kevés vizet lehet önteni hozzá. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítem, felforralom.
A burgonyapürét szokás és tetszés szerint elkészítjük majd hozzákeverjük a medvehagymát.

3 megjegyzés:

  1. Nem baj, hogy hosszú a címe, nagyon guszta.

    VálaszTörlés
  2. Nem baj, elfér egy (új) oldalon (mármint a cím)! :D
    Medvehagymás burgonya? Hmmmm, de jól hangzik!

    VálaszTörlés
  3. Megérte a hosszú cím, nagyon finom tényleg! :-)

    VálaszTörlés