Tavaly ezzel a reggelivel készültem.
Maga az étel természetesen bármilyen tésztával elkészíthető. A sajt önállóan is fogyasztható szerintem egy kis pirítóssal is akár, nagyon jól nézett ki ahogyan kivettem a sütőből és biztosan kipróbálom úgy is. Most olyan jó kis ízharmónia kerekedett ki a sült sajt és fokhagyma valamint a friss-ropogós paprika és a többi hozzávaló egyvelegéből...
Ajánlom mindenkinek akár egy kellemes rozé bor társaságában elfogyasztva.
A sajt előtte-utána :-) |
tészta (25 dkg)
1,5 (kis)doboz tejföl
natúr sajtkrém (egy kis tömlősnek a fele)
10 dkg füstölt angol szalonna
12 dkg feta sajt
3 gerezd fokhagyma
zöldfűszerek (kakukkfű, metélőhagyma, chili, bors)
egy marék piros húsú pritaminpaprika apróra vágva
Alufóliából egy kis tálcát készítek, az alját olívaolajjal kikenem. A feta sajtot 1x1 cm-es darabokra felvágom, majd a tálcába teszem. 2 gerezd fokhagymát felkarikázok, majd a sajtokra szórom ízlés szerint fűszerekkel együtt és meglocsolom egy kevés olívaolajjal. Beteszem a sütőbe és szép pirosra sütöm.
A maradék 1 gerezd fokhagymát felaprítom, majd a felkockázott szalonnával együtt megpirítom egy teflon serpenyőben. Hozzáadom a sajtkrémet, a tejfölt és egy kis vizet ha szükséges, majd jól összeforralom. A legvégén adom hozzá a nagyon apróra vágott pritamin paprkiát és a megsült sajtot. Ha kell, akkor még fűszerezem és újra összeforralom az egészet.
A kifőtt tésztát a szószhoz keverem, majd tálalom.
Avagy a valnetinapi feeling és újítás. :) Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésNagyon mutatós és finom lehetett! Nem láttam még ilyen tésztát, pedig vettem volna :)
VálaszTörlés