Tapasztalat annyi volt, hogy érdemes a fogyasztás előtt (letőség és kitartás szerint) kivenni a hűtőből és megvárni, hogyszobahőmérsékletűre melegedjen. Így még finomabb volt!
(alaprecept a Blikk Nőkből, természetesen átdolgozva) :-)
Hozzávalók:
300 g fehér csokoládé
100 g vaj
100 g porcukor (én nem használtam hozzá ennyit, úgy is elég édes volt)
120 g kókuszreszelék + a forgatáshoz
4-6 evőkanál tej
egy pár csepp citromlé
1-2 teáskanál rum aroma (vagy rum)
100 g mandula héj nélkül
A csokoládét durvára reszeljük. Én annyit egyszerűsítettem, hogy a mixerbe tettem (3 részletben) és azzal aprítottam egészen finomra a csokit. Hozzáadjuk a puha margarint, a cukrot, a kókuszt, a tejet, citromlevet és a rum aromát. Az egészet jól összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy megszilárduljon.
Enyhén vizes kézzel kis golyókat formálunk a masszából. Mindegyik golyó közepébe 1 szem mandulát nyomunk és kókuszreszelékben megforgatjuk.
Csinosak! Jöhetnek!!
VálaszTörlésAkkor valami nagyon elfuserált mandulához volt szerencséd. Nekem eddig mindig működött a fenti módszer, néhány percnél sosem volt több idő kinyomkodni a hájából...
VálaszTörlésNekem is csak pár perc szokott lenni ezzel a módszerrel. Azt tartom valószínű hibának, hogy nem puhult meg eléggé a héj (nem állt eleget a vízben, nem volt elég forró a víz vagy túl hamar kihűlt...) - ilyenkor én még egyszer forralok vizet, leöntöm az előzőt, újra leforrázom a mandulát és hagyom még egy kicsit ázni. Utána tuti, hogy csak úgy repül ki a mag a héjból. :)
VálaszTörlésEgyébként remek kis golyóbisokat készítettél, megkóstolnám szívesen! :)
Jó, akkor a módszer működik, csak nálam éppen akkor nem. :-)
VálaszTörlésNagyon guszta, ki is próbálom de most vaj vagy margarin??? - vagy mindegy???? - én vaj párti vagyok, úgyhogy remélem lehet azzal is készíteni... de megvárom a választ!!! - Kellemes Ünnepeket!!!
VálaszTörlés