Oldalak

2011. november 5., szombat

Tejszínes erdei gombás csirkemell csíkok


Mostanában nagy szerelemben vagyok a gombákkal (is) ami azért meglepő még nekem is, mert nem is olyan régen még egyáltalán nem ettem. (biztosan a korral jár :-) ) Így a múltkor elkészített nagyon finom vegyes erdei gombás rizottó után felhasználtam ehhez az ételhez ennek a hihetetlenül ízletes szárított gombakeveréknek a másik felét is. Egy kis friss csiperke is került még hozzá, majd a tejszínnel karöltve egy nagyon jó kis szaftos, roppant gyorsan elkészíthető fogást sikerült az asztalra varázsolni.

Hozzávalók:
1 csirkemell filé
kb 25 g szárított gomba keverék (Erdészné gombája-szárított erdei gombakeverék vargányával)-beáztatva
5-6 db közepes méretű cseiperke gomba
1 kis fej vöröshagyma
kb 1 dl tejszín (30%-os)

bors
kakukkfű

A hagymát felkockázom és egy kevés olajon üvegesre pirítom.
A csirkemellet felcsíkozom, majd a hagymához teszem és megpárolom.
A csiperke gombákat megtisztítom, majd nagyobb darabokra szelem és az előre beáztatott erdei gombakeverékkel együtt a megpárolódott-megpirult húshoz keverem.
Ízesítem sóval, borssal és egy csipetnyi kakukkfűvel, majd ha a gombák megpuhultak, akkor felöntöm tejszínnel. Ízlés szerint adható hozzá még tejszín vagy víz.
Fedő nélkül összeforralom. Főtt rizzsel tálalom.

4 megjegyzés:

  1. Tuti, a korral jár ;D, néhány éve még én is alig ettem gombát, most pedig... :))) Guszta lett, kicsit most is sikerült "összefőznünk". ;)))

    VálaszTörlés
  2. Van még 1-2 ilyen étel :-)
    Igen, én is láttam, hogy összefőztünk, néha sikerül. :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! Ezek után most már tudom hogy holnap mit fogok főzni!

    VálaszTörlés