Hozzávalók:
1 csirkemell filé
kb 25 g szárított gomba keverék (Erdészné gombája-szárított erdei gombakeverék vargányával)-beáztatva
5-6 db közepes méretű cseiperke gomba
1 kis fej vöröshagyma
kb 1 dl tejszín (30%-os)
só
bors
kakukkfű
A hagymát felkockázom és egy kevés olajon üvegesre pirítom.
A csirkemellet felcsíkozom, majd a hagymához teszem és megpárolom.
A csiperke gombákat megtisztítom, majd nagyobb darabokra szelem és az előre beáztatott erdei gombakeverékkel együtt a megpárolódott-megpirult húshoz keverem.
Ízesítem sóval, borssal és egy csipetnyi kakukkfűvel, majd ha a gombák megpuhultak, akkor felöntöm tejszínnel. Ízlés szerint adható hozzá még tejszín vagy víz.
Fedő nélkül összeforralom. Főtt rizzsel tálalom.
Tuti, a korral jár ;D, néhány éve még én is alig ettem gombát, most pedig... :))) Guszta lett, kicsit most is sikerült "összefőznünk". ;)))
VálaszTörlésVan még 1-2 ilyen étel :-)
VálaszTörlésIgen, én is láttam, hogy összefőztünk, néha sikerül. :-)
Nagyon guszta!:)
VálaszTörlésNagyon guszta! Ezek után most már tudom hogy holnap mit fogok főzni!
VálaszTörlés