1 szál póréhagyma
1 nagy fej fokhagyma
1 evőkanál liszt
só
bors
húsleves/zöldségleves alaplé
A póréhagymát felkarikázzuk, majd egy kevés olívaolajon megpároljuk.
Félrehűzzuk a tűzről, majd megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a fokhagymát és felöntjük annyi húsleves/zöldségleves alaplével, amennyi bőven ellepi.
Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, majd alaposan kiforraljuk.
Ha összeforrt a leves, akkor botmixerrel pürésítjük.
Sült hagymával díszíthetjük tálaláskor.
Nagyon finom lehet. tetszik a recepted. :)))
VálaszTörlésKöszönöm Petra! Remélem ízleni is fog, ha kipróbálod! ;-)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, sült fokhagymás levest még nem ettem
VálaszTörlésÉn is most próbáltam először, valami mesés íze lesz tőle!
VálaszTörlés