Nagyon jól passzolt mellé a nagymamámtól kapott, házi főzésű szeder-málna dzsem.
Hozzávalók:
5x150 g johurt (lehet natúr is vagy a gyümölcshöz ízben hozzáillő is)
1 nagy csomag zselatin fix
1 nagy csomag zselatin
6 csapott evőkanál cukor (vagy ízlés szerinti mennyiség)
3 dl tejszín
30 dkg gyümölcs
A tejszínt kemény habbá verem, hozzákeverem a zselatin fix-et majd a kihűlt joghurtos krémmel óvatosan összeforgatom.
Egy tetszőleges formát folpack-kal kibélelek, majd beleöntöm a krémet.
Hűtőben pár órát hagyom dermedni, de akár egy éjszakát is.
Tálaláskor egyszerűen kiborítom a formából egy tányérra, majd a folpackot is eltávolítom róla (így lesz olyan erezetes a külseje).
A fotót egy mini formában készült változatról örökítettem meg, így akár több kis adagban is készíthető.
Nagyon jóóóó! De a legjobban a gyűrött külseje tetszik.
VálaszTörlésEz finom! Én sütibe szoktam még ezt a "krémet" használni. Nyáron a legjobb.
VálaszTörlésEzt az édességet nagyon szeretem. A tálalás guszta, mint mindig. :)))
VálaszTörlésCsodás, én is szeretném kipróbálni.
VálaszTörlésNagyon guszta, szeretem
VálaszTörlésNagyon jol nez ki....megkostolnam.:)
VálaszTörlésKöszönöm lányok! És elkészíteni is nagyon-nagyon egyszerű.
VálaszTörlés