Hozzávalók:
2 tojás
6 dkg porcukor
1 ek étolaj
1 ek langyos víz
6 dkg liszt
fél csomag sütőpor
3-4 darab őszibarack (tetszőlegesen elkészíthető más gyümölccsel is)
szeletelt mandula a tetejére
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vége felé a cukor felét.
A tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével.
A sárgájához hozzáadjuk az olajat és a vizet és jól elkeverjük.
A lisztet és a sütőport összekeverjük, majd felváltva hozzáadjuk a kemény tojás fehérje habot és a lisztes keveréket a sárgájához, jól elkeverjük őket alapos, nagy mozdulatokkal.
Egy kisebb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskóta tésztát és elrendezzük a tetején a meghámozott, kis kockákra vágott őszibarackot. A tetejére szórjuk a szeletelt mandulát.
Előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Egyszerű, de nagyon finom. A közeli fotón szinte hívogat! :)))
VálaszTörlésNagyon guszta, biztos nagyon finom volt és elfogyott mind.
VálaszTörlésNagyon-nagyon jól néz ki! ...és nagyon-nagyon megkóstolnám...
VálaszTörlésSzívesen megkóstólnám.
VálaszTörlésTényleg nagyon fini volt, puha tésztával és nem túl édes, könnyű.
VálaszTörlés