Oldalak

2011. július 12., kedd

Őszibarackos gyümölcsrizs vaníliafagyival


Az első gyümölcsrizs után, amit még a tavasszal készítettem (itt megtekinthető) jött a második felvonás. Ez a nyári verzió vaníliafagyival készült. Szerintem még az elsőnél is finomabb és az édes, lédús barackkal pedig mérhetetlenül finom, könnyű desszert lett belőle, ami kitűnő ezekre a forró napokra.

Hozzávalók:
20 dkg kerek szemű rizs
5 dl tej
10 dkg cukor
fél rúd vanília vagy 1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál vaj vagy margarin
2-3 db őszibarack
2 dl tejszín
kb 150 ml vanília fagylalt (én 2 db pálcikás vaníliás jégkrémet használtam)


A tejet felforralom a vanília kikapargatott magjaival, a vajjal/margarinnal és a cukorral, majd az átmosott rizst beleteszem és gyakori kevergetés közben készre főzöm.
Amíg megvárom, hogy kihűljön a rizs, addig a barackot meghámozom és apró darabaokra felkockázom.
A kihűlt tejberizshez keverem a kicsit megolvadt fagylaltot és a keményre felvert tejszínhabot is óvatosan beleforgatom.
Poharakba, desszertes tálakba szedem a rizst és a barackkal rétegezem. Hűtőbe téve várjuk meg, amíg jól lehűl és úgy fogyasszuk.

2 megjegyzés:

  1. De szép. Elfogadnék egy pohárral. Bár ma állítólag hűvösebb van, én nem érzem...és ez a desszert tutira jól esne!

    VálaszTörlés