Én nem készítettem róla fotót, de találtam egy egész jó képet a babaszoba.hu-n tette fel valaki, íme a kiszúró:
Nagyon finom, ropogós, de nem száraz a tésztája. Arról, hogy másnap milyen a perec nem nagyon tudok referálni, mert 2 darab maradt csak másnapra és annak sem volt sok ideje hátra. Az a kettő viszont olyan finom volt, mint előző napi társai.
Hozzávalók:
40-45 dkg liszt
5 dkg lenmag
5 dkg szezámmag
5 dkg napraforgó mag (sótlan)
25 dkg margarin
2 dl kefir (én csak egy kis dobozosat használtam fel)
1csomag sütőpor
1 csapott evőkanál só
A hozzávalókból egy lágy tésztát gyúrunk, majd lehetőleg egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihentetni.
Másnap egy kicsit átgyúrjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán kb 3-5 mm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk a formákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kis pereceket, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket.
Imádom ezeket a kispereceket! :)
VálaszTörlésNagyon guszta! Nekünk is van ilyen kiszúrónk. Én is szeretem a kispereceket.
VálaszTörlésCukik! :))
VálaszTörlésKi kell próbálnom, van nekem is pereckiszúróm, a lányoknak biztosan tetszik majd. Köszi a receptet! :))
Megcsináltam, nagyon fincsi, köszi!
VálaszTörlésPróbáljátok ki, tényleg nagyin fini!
VálaszTörlésKiskukta! Örülök, hogy nektek is ízlett! ;-) Köszi, hogy megírtad!
Nagyon jol nez ki ez a kis perec... ki kell en is probaljam, ezer eve van ilyen kis perec vagom, de meg sose sutottem perecet... meghoztad hozza a kedvem :)
VálaszTörlés