Egy könnyű vacsorának is fogyasztható, de vendégváró fogásként is megállja a helyét, mert amellett, hogy finom, még mutatós is.
Hozzávalók: (a mennyiségek kb 2 db közepes méretű paprika töltésére vonatkoznak)
2 db paradicsompaprika
kb 10 dkg (lehetőleg házi) juhtúró
1 evőkanál tejföl
1-2 szál zöldhagyma
fél maréknyi apróra vágott, friss metélőhagyma
A paprikákat alaposan megmossuk, majd levágjuk mindegyik tetejét. Kivágjuk belőlük a magházat.
A juhtúrót összekeverjük a tejföllel (a krém állaga ne legyen nagyon folyós) és az apróra darabolt hagymákkal.
A krémmel megtöltjük a paprikákat, visszatesszük a "kalapjukat", majd hűtőbe tesszük egy pár órára.
Nagyon szeretjük, és nagyon szép lett a fotód.
VálaszTörlésNagyon guszta tényleg, én meg paradicsomba töltöttem a juhtúrót :)
VálaszTörlésKöszönöm Kati! :-)
VálaszTörlésOttis! Már került abba is, de mindenhogyan finom! :-)
Nagyon guszta, micsoda szép piros színe van
VálaszTörlés