Hozzávalók:
burgonya (jó sok, kb 1 kg)
2-3 db répa
1 fej vöröshagyma
kb 10 dkg kolozsvári szalonna
1 kis doboz teljföl
1-2 evőkanál liszt
1 csapott teáskanál pirospaprika
1 késhegynyi őrölt kömény
só
bors
A burgonyát meghámozom és kis kockákra vágom, a répát megtiszítom és felkarikázom.
A szalonnát és a hagymát apróra darabolom, majd egy teflon bevonatos serpenyőben külön-külön megpirítom őket. Beleöntöm őket a pirítás után abba az edénybe, amibe majd a levest is főzöm és hozzáadom a krumplit meg a répát majd jól összekeverem, megszórom a pirospaprikával.
A tejfölt összekeverem a liszttel (a mennyisége attól függ, ki milyen sűrűre szeretné a levest, ez nálunk jó sűrű volt) és ráöntöm a zöldségekre, majd egy újabb alapos keverés után felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítem, majd készre főzöm a levest.
Nagyon finom lehet, én is hasonlóan készítem a krumplilevest.
VálaszTörlésNézz be hozzám, vár rád egy díj! :)
VálaszTörlésMeghívlak egy játékra, ha van kedved tarts velünk, és nézz be hozzám! :)
VálaszTörlésFlóra! Megyek, nézem, köszönöm! ;-)
VálaszTörlésFlower! Megyek hozzád is!