Hozzávalók:
főzve készíthető vaníliás puding
harált háztartási keksz
cukor
tej
olvasztott vaj/margarin
csokigolyók
mazsola
szóró/dekor cukor
2 darab babapiskóta
egy kis szelet alma
A teknős fejének elkészítéséhez 3 evőkanlál darált kekszet használtam fel, amit 1 teáskanál olvasztott margarinnal és ízlés szerinti mennyiségű cukkoral kevertem össze. Annyi tejet öntöttem hozzá, amennyivel egy könnyen gyúrható, formázhatóvá vált a teknős leendő feje. A szem 1-1 mazsolából, a szája pedig fekete színű tortadarából készült.
A megdremedt pudingot óvatosan a tányérra borítottam (megvártam mindenféle fortély nélkül, amíg kicsúszik a formából), majd csokigolyókkal díszítettük. Ezt érdemes csak a közvetlen fogyasztás előtt megtenni, mert nagyon gyorsan lemásztak a teknős páncéljáról, elkezdtek olvadni (éljen a nyár! :-), ezt gyorsan megspékeltük egy kis (sok) színes dekor cukorral. -végül ezt a fázist hagytam a legvégére, amit már együtt díszítettünk, külön öröm volt ez is.
A lábaihoz pedig a babapiskótákat megfelelő méretűre vágtam, majd felhelyeztem a fejére az alma kalapot.
Nagy vagy sütikékben. Gratula.
VálaszTörlésÉn meg a gyerekhez gratulálok! :-)
VálaszTörlésNagyon édes!
Jó kis hétvégétek volt, hab a tortán az édesség! :) A teknős cuki lett nagyon!
VálaszTörlésKöszi, Foodafok! :-)
VálaszTörlésM@rti! Köszi. Imádom is ezt a nagy kópét! :-)
Gabi! Jó kis hétvége, jó sűrű, de jó volt nagyon.
De aranyos, nagyon tetszik
VálaszTörlésCsúúúúcs! Nagyon aranyos lett! :)))
VálaszTörlésNagyon édes a gyerek és a kaja is:)
VálaszTörlésKöszi lányok! :-)
VálaszTörlésNagyon edes a gyerek, a teknos is!
VálaszTörlés