Oldalak
▼
2011. március 4., péntek
Gyümölcsrizs
Valami egyszerű és könnyű desszertre gondoltam, amikor ezt a gyümölcsrizst készítettem. Ez pont olyan! Nekem nagyon ízlett egy kis erdei gyümölccsel gazdagítva.
(elkészült a második felvonás-gyümölcsrizs nyári verzióban, ITT megtekinthető)
Hozzávalók:
20 dkg rizs
5 dl tej
2 dl víz
3 cs vaníliás cukor
4 dl tejszín
3 ek cukor
1 csipet só
5 dkg vaj vagy margarin
20-30 dkg gyümölcs
A vizet felforraljuk és beletesszük a rizst. Addig főzzük, amíg az összes vizet magába nem szívja. Ekkor hozzáöntjük a tejet, beletesszük a cukrokat (1 csomag vaníliás cukor a tejszínhez kell majd) és a sót, majd gyakran megkeverve kis lángon főzzük. Körülbelül félidőnél akár abba is hagyhatjuk a főzést és fedő alatt hagyjuk, hogy teljesen magába szívja a tejet. Ez a ráérősebb és kényelmesebb verzió ha van elég időnk.
A tejszínből a vaníliás cukorral kemény habot verünk.
A margarint hozzákeverjük az elkészült rizshez és a tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk.
Kis tálkákba, kelyhekbe szedjük a rizst, gyümölccsel rétegezve. Természetesen felolvasztott mirelit gyümölcsöt is használhatunk.
Tegyük hűtőbe egy pár órára, hogy jó hidegen tudjuk tálalni.
Juj nagyon guszta
VálaszTörlésÉn is valami ilyesmire vágyom már napok óta!! Pont ilyen finomra!!!
VálaszTörlésEz az igazi desszert.
VálaszTörlés