Oldalak
▼
2010. október 19., kedd
Krémkönnyű tejszínes pohárkrém
Mostanában sok olyan süteményt és tortát ettünk, ami nem éppen a könnyű kategóriába tartozik. Azonban vendégeket vártunk és mégis dukált, hogy legyen valami édesség is. Így esett, hogy ez a valóban krémkönnyű tejszínes-vaníliapudingos-kakaós piskótás pohárkrém került az asztalra és osztatlan sikert aratott.
Hozzávalók:
4 tojásos kakaós piskótalap
2 dl habtejszín
1 cs vaníliás pudingpor (hidegen elkészíthető)
1/2 l tej
2 ek méz
csokoládé
csokiöntet vagy olvasztott csokoládé
A kakós piskótához a hozzávalók:
4 tojás
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1/2 cs sütőpor
12 dkg porcukor
2 ek olaj
2 ek hideg víz
A tojások sárgáját a cukor 2/3 részével fehéredésig verjük a robotgéppel. Hozzákeverjük a vizet és az olajat is.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük (vigyázzunk, hogy teljesen tiszta legyen a robotgép keverője, mert különben nem lesz kemény a hab), de még mielőtt teljesen kemény lenne, a maradék cukrot is hozzátesszük.
A tojások sárgájához óvatosan (hogy a hab össze ne törjön) keverünk a tojás fehérjéből vert kemény habból, majd adunk hozzá egy keveset a lisztes-kakaóporos-sütőporos lisztből is, majd újra tojás fehérje hab és liszt, kicsi adagokban.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve a masszát, előmelegített sütőben megsütjük a piskótát.
Ha kihűlt, akkor kisebb kockákra vágjuk.
Az összeállításhoz kikeverjük a pudingot a csomagoláson kévő utasítás szerint.
A habtejszínt felverjük, majd összekeverjük a pudinggal és a mézzel.
A tálaláshoz előkészített poharakba először a kakaós piskóta kockákból teszünk, erre kanalazunk a krémből, majd egy pár piskótával díszítjük a tetejét. 1-1 kocka csokoládéval és csokoládé öntettel vagy olvasztott csokoládéval koronázzuk ezt a nagyszerű desszertet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése