Oldalak

2010. október 2., szombat

Kakaós bögrés süti


Ezt a receptet egy kedves kolleganőm, Lívia küldte. Nagyon egyszerű elkészíteni, a bögrés mérés ezt megkönnyíti, így igazából csak a sütési idővel kell számolni, mert pár perc alatt összeállítható a tésztája.
Amiért nagyon szeretem ezt a sütit az egyszerűség után az az, hogy variálható, bár így már nem kakaós névre hallgat. A kakaó kicserélhető benne darált dióra vagy darált mákra is akár. Nálunk a kakaós verzió a nyerő és bár lehet, hogy Szentségtörés, de mi a cukrozott (instant) kakaóporral szeretjük a legjobban. Ha ezzel készítem el, akkor a cukorból csak 3/4 bögrével adok hozzá a tésztához.
A kész sütemény egy nagyon-nagyon puha, olmós tésztájú süti lesz, ami másnapra sem szárad ki, ha gondosan becsomagoljuk.
Feldobhatjuk egy kis lekvárral, mogyorókrémmel vagy olvasztott csokival is.
Szóval minden, de nem egy unalmas recept.

Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1/2 bögre kakaópor
1 bögre tej
1 tojás
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 tk rum aroma

A hozzávalókat kimérem és egy keverőtálba összeöntöm őket majd jól összekeverem egy kézi habverő segítségével.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába (én a képen látható sütit egy 26 cm-es kapcsos tortaformában készítettem el) öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütöm. Érdemes sűrűbben ellenőrizni tűpróbával a sütés vége felé.

1 megjegyzés: