Oldalak

2010. július 2., péntek

Isler omlós tésztával


A Férjem az, aki igazán szereti az Islert és gondoltam, hogy meglepem vele, mire hazajön.

Hozzávalók (12-14 darabhoz):
A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
3 ek darált dió

A töltelékhez, bevonóhoz:
25 dkg baracklekvár (másmilyen lekvár is lehet)
25 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
2 ek étolaj

A tojás kivételével minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk. Fontos, hogy a margarin szobahőmérsékletű legyen. A kezünk melegétől is fog még lágyulni. Hozzáadjuk a tojást is, majd tésztává gyúrjuk. Ha nem áll ösze a tészta, akkor tehetünk bele még egy tojás sárgáját. Ha nagyon "nyúlós" lenne a tészta, akkor pedig lisztet tegyünk még hozzá és tegyük be a hűtőbe 15 percre. Lisztezett deszkán kb 5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és nagyobb átmérőjű pogácsa szaggatóval vagy pohárral korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral fedett tepire tesszük és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük őket. Megvárjuk, amíg kihűlnek és a lekvárral 2 korongot összeragasztunk.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk és étolajjal hígítjuk, majd megmártjuk benne az összetapasztott korongokat. Sütőpapírra vagy sütőrácsra tesszük az islereket és dekorálhatjuk őket tetszés szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése