Oldalak

2010. július 20., kedd

Gnocci paradicsomos-sonkás szószban


Ez az étel mindamellett, hogy nagyon ízletes, nagyon gyorsan el is készíthető. Amennyi idő alatt felforr a víz és megfő a gnocci, már kész is van a szósz és tálalható ez az olasz finomság.

Hozzávalók:
1 csomag készen kapható gnocci (burgonyagombóc)
4 db paradicsom
6 vékony szelet füstölt pulykamell sonka
2 ek paradicsom püré
fél fej vöröshagyma
1 ek natúr sajtkrém

bors
oregano
bazsalikom

A forrásban lévő vízbe felteszem főni a gnoccit, a leírás szerinti idő alatt megfőzöm. (ez fajtánként változó, de csak pár perc, nem szabad túlfőzni)
Ez idő alatt, amíg a vizet felteszem és megfő a burgonyagombóc, elkészítem a szószt. Ehhez a hagymát apróra vágom és a szintén apró kockákra vágott soknával együtt egy kevés olajon megpirítom. A paradicsomnak lehúzom a héját (bemetszést ejtek rajtuk egy késsel, majd forró vízbe mártom őket egy rövid időre, így könnyen lejön a héja) és ezt is felkockázom, majd a megpirult sonkához, hagymához teszem. Hozzáadom a paradicsom pürét és egy kevés vizet is ha szükséges. Ízesítem a fűszerekkel, majd forralom pár percig. Mielőtt teljesen készen lesz, hozzáadom a sajtrkémet is, összekeverem és forralok rajta egyet.
A megfőtt, leszűrt gnoccit hozzákeverem a szószhoz és egy kis parmezánnal megszórva tálalom.

2 megjegyzés: