2016. február 22., hétfő

Szilvi-féle pisztáciás sajtkrém


Kedvenc Szomszédasszonyom készített ilyen krémet jobban mondva sajtgolyót. Eredetileg úgy szól a fáma, hogy golyócskákat formázunk belőle, de ez bizony jobb szerintem kenceként. Friss, ropogós kenyérrel vagy akár pirítóssal még nagyobbat üt (azért bevallom, hogy aprított pisztáciába hempergetve is igen mutatós tud lenni). Szóval az úgy történt, hogy Ő készített ilyet először, aztán újra és én szerelembe estem (bár már a legelső alkalommal is). A receptet gyorsan bezsebeltem és már el is készítettem ezt a finomságot. Íme, most megosztom veletek is. Ki ne hagyjátok! ;-)

Hozzávalók:
20 dkg sajtkrém (tejszínes tömlős sajt is jó)
1 teáskanál frissen aprított petrezselyem
egy nagyobb méretű kápia paprika (vagy finom piros húsú) fele apróra kockázva
8 dkg pisztácia (egy kis zacsis)

bors

A paprikát egészen apróra kockázzuk, a pisztáciát megszabadítjuk a héjától és apróra daraboljuk.
A sajtkrémet összekeverjük a paprikával, a petrezselyemmel a pisztáciával és sóval, borssal ízesítjük.
Ha ki tudjuk várni, akkor tegyük hűtőbe egy fél órára vagy akár egy órára, hogy összeérjenek az ízek.






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails