Oldalak
▼
2016. január 18., hétfő
Sajttal töltött sörkifli
Ez a sörkifli szerelem, de nagyon. Emlékszem, hogy régebben neki sem álltam szívesen egy kelttésztának. Kár volt, mert sok finomságról "lemaradtam". Most viszont bepótolok mindent. :-)
Nem nagy macera, nem kell nagyon vacakolni vele és mesés lesz a végeredmény.
Hozzávalók: (62 darabhoz)
50 dkg finomliszt
50 dkg rétesliszt
fél liter tej
7 dkg friss (ez fontos, nem jó a szárított) élesztő
2 teáskanál cukor
2 csapott evőkanál só
2 dl napraforgó olaj
20 dkg sajt
1 tojás a kenéshez
szezámmag a tetejére
Egy nagyobb tálba mérjük a tejet, az olajat, a cukrot és langyosra melegítjük majd belemorzsoljuk az élesztőt és 10-15 percig állni hagyjuk.
Egy nagyobb tálba mérjük a liszteket és a sót majd a felfutott élesztőt hozzáöntjük. Alaposan összedolgozzuk a tésztát, letakarjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük (kb 1 óra alatt).
A sajtot 64 db 1x1 cm-es darabkákra vágjuk.
A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk és egyenként átgyúrjuk a gombócokat, majd kb fél cm vastag kör alakúra nyújtjuk lisztezett deszkán. A kinyújtott tésztát 16 egyenlő részre vágjuk (elő a pizzavágóval). A hosszabbik végükhöz helyezünk egy kocka sajtot és szépen feltekerjük őket.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és még egy 20 percig kelesztjük őket. (addig érdemes előmelegíteni a sütőt)
Ha újra megkeltek, akkor megkenjük őket a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
170 fokra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt megsütjük őket.
Szerintem finomabb, ha éppen csak pici színt kapnak.
Forrás: tavolainpiazza