2015. október 30., péntek

Gyümölcsök Halloweenre



Ma is hoztam egy Halloween-re készíthető ötletet méghozzá olyat, ami gyümölcsből készíthető. Nem is igazán recept. Mindenképpen vonjuk be a gyerkőcö(ke)t is a készítésbe! ;-)

A mandarin tökökhöz nem lesz másra szükségünk csak arra, hogy meghámozzuk a gyümölcsöt és egy paprikának levágjuk a szárát és a tetejébe helyezzük.

A banánokhoz pedig a szemeket és a szájukat olvasztott csokoládéból készítsük el.

Jó készülődést kívánok Mindenkinek! ;-)

2015. október 29., csütörtök

Múmia süti Halloweenre




Tavaly már írtam ITT a Halloween eredetéről és a hagyományokról. Több sütit is találtok, mint például a boszorkányujj vagy sütés nélküli desszerteket esetleg ötleteket italok felszolgálására.

Most egy sós sütit hoztam. Egyszerű, mert csak leveles tésztára lesz hozzá szükségünk. Gyermekek és felnőttek körében is nagy sikert arat. ;-)

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
pizza krém (ez finomabb, ha házilag készítjük el az én bevált szósz receptem: itt)
mag nélküli -szeletelt- olívabogyó (a szemeknek)
tojás a kenéshez

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és egy keveset levágunk belőle, kb az egy harmadát (ezt félretesszük), ebből "öltöztetjük" majd fel a múmiákat. A tésztát megkenjük a szósszal és a félretett tésztából vékony csíkokat vágunk. Ezekkel befedjük a tésztát majd egy nagyobb méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a múmiákat.
A felszeletelt olívákból mindegyikre kettőt teszünk, ezek lesznek a szemek.


Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, megkenjük a tészta csíkokat a felvert tojással (ez a lépés ki is hagyható) és előmelegített sütőben világos színűre sütjük őket.




2015. október 19., hétfő

A legjobb dolog ami a maradék húslevessel történhet


Biztosan járt már más is úgy, hogy megmaradt a húslevesből a zöldség és a finom leve. Sajnáltam kidobni. Már van a fagyasztóban lefagyasztva leve, így ez sem volt opció. Viszont a zöldségeket kiszedve és némi húsleves lével hígítva nagyon finom krémlevest készítettem belőle.
El tudom képzelni még felturbózva fűszerekkel. Most nem tartottam rá igényt, mert nagyon finom volt frissen őrölt borssal és egy kis csípős olajjal meglocsolva, sajtos pirítóssal tálalva.

Hozzávalók: (2 főre)
2 darab főtt répa
1 nagyobb főtt fehérrépa
1 közepes méretű főtt krumpli
2 darab főtt fokhagyma

A zöldségeket egy edénybe szedjük és egy kevés levet merünk rá a húslevesből. Botmixerrel turmixoljuk és tovább hígítjuk a leves levével ha szükséges.
Összeforraljuk az egészet és tálaláskor frissen őrölt borssal és sajtos pirítóssal tálaljuk.


Tipp:
- Tetszés szerint más zöldségeket is rakhatunk még bele ha megmarad.
- Tálalhatjuk levesgyönggyel vagy egyszerű pirított kenyérkockákkal is.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails