Oldalak

2015. január 30., péntek

Tonhalas szendvics jalapeño paprikával



Aki szereti a tonhalat (na és az egyéb összetevőit ennek a szendvicskrémnek) annak kötelező kipróbálni ezt a receptet! Számomra csupa olyan dolog van benne, amiket imádok, nem is tudok csak szuperlatívuszokban beszélni róla. Arról nem beszélve, hogy nem csak finom, de egészséges is. Na és a titkos hozzávalóra is fény derül a receptből! ;-)


Hozzávalók:
1 konzerv tonhal (nem aprított!!)
2 teáskanál kapribogyó felapírtva
1 evőkanál jalapeño paprika (szeletelt, zöld, csípős, savanyított) felaprítva
1-2 evőkanál majonéz
1 keményre főzött tojás felkockázva
1 evőkanál friss petrezselyem felaprítva
a titkos hozzávaló: 1 evőkanál a jalapeño paprika levéből

A hozzávalókat összekeverjük és hűtőbe téve egy kicsit hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. 
Szendvicsnek, falatkának (akár pirított kenyérre), tetszőlegesen zöldsalátával vagy friss zöldségekkel is fogyasztható.


2015. január 27., kedd

Amikor Férj főz: Sertésszűz whiskys vargánya mártással


Mondjuk úgy, hogy egy "vendégposzt" jön a blogon. Már ha Férj ebbe a kategóriába sorolható, hogy vendég. Egy a lényeg, ezt a fennséges fogást Ő készítette és nagyon jól sikerült, mindenképpen szerepet kap a blogon! :-)

Hozzávalók: (2-3 főre)
40 dkg sertés szűzpecsenye
6-8 szelet bacon
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál kapribogyó (apróra darabolva)
1 teáskanál dijoni mustár

bors

Hozzávalók a mártáshoz:
20-30 dkg vargánya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
0,5 dl whisky
1 dl tejszín

bors




A húst megtisztítjuk és szárazra töröljük, sóval és borssal fűszerezzük. Az apróra darabolt kapribogyót összekeverjük a tejföllel, a mustárral és a majonézzel majd bekenjük vele a húst. A bacon szeletekkel körbetekerjük és előmelegített sütőben (170 fokon) fóliával lefedve kb 30 perc alatt megsütjük a húst. A legvégén fólia nélkül még egy kicsit megpirítjuk a tetejét, de vigyázzunk arra, hogy ne szárítsuk ki a húst. Amikor megsült, akkor fóliával lefedve 10 percet pihentessük szeletelés, tálalás előtt.

Amíg a hús a sütőben sül, addig elkészítjük a gombamártást. Ehhez a hagymát apróra kockázzuk és egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombát és együtt pirítjuk tovább. Sóval és borssal fűszerezzük majd hozzáöntjük a whiskyt és a tejszínt is. Fedő alatt puhára főzzük.

Sütőben sült fűszeres burgonyával tálalhatjuk, de a burgonyapüré is jól illik hozzá.